Slack CEO ziet Microsoft Teams niet als een bedreiging

Microsoft zet hoog in op Teams door het als onderdeel van Office 365 aan te bieden. Hiermee heeft het een stap voor op Slack, dat een op zichzelf staande dienst is. Afgelopen week liet Microsoft weten dat het Slack heeft voorbij gestoken op basis van dagelijkse gebruikers. Het nieuws baart de CEO geen zorgen.

Vorige week liet Microsoft trots weten dat het de kaap van 13 miljoen dagelijks gebruikers heeft overschreden met Teams op een totaal van 19 miljoen totale gebruikers. Slack heeft tot op vandaag ‘maar’ 10 miljoen dagelijks gebruikers. De CEO van Slack, Stewart Butterfield, ziet daar geen problemen in volgens CNBC.

“Als die groei er komt door de bredere distributie van Microsoft via Office 365, aanzie ik het niet echt als een gevaar.” In totaal heeft Office 365 180 miljoen maandelijks actieve gebruikers en bijgevolg allemaal potentiële Teams-klanten.

Geen concurrentie

Butterfield gelooft dat een kleiner bedrijf zoals Slack het verschil kan blijven maken omdat hun producten meer resoneren bij gebruikers. Hij refereert bij die vergelijking naar Bing en Google+ die nooit tractie genereerden ondanks de significante investeringen van Microsoft en Google.

“Mocht de competitie gebaseerd worden op de kwaliteit van de user experience, waar de grootste uitdaging ligt, dan zouden we ons mogelijk meer zorgen maken,” zegt Butterfield.

Toen Microsoft Teams lanceerde, liet het weten dat kleine bedrijven komen en gaan. Hiermee refereerde het duidelijk naar Slack. Volgens geruchten heeft Microsoft in 2016 een overnamebod van 8 miljard dollar op tafel gelegd. De rivaliteit tussen beide is bitsig maar het is voorlopig nog te vroeg om te concluderen wie de strijd zal winnen.

Gerelateerd: Microsoft Teams is met 19 miljoen gebruikers populairder dan Slack