Destiny lijft het Nederlandse OZMO cloud communications in

De Belgische cloudtelecom-specialist Destiny heeft het Nederlandse OZMO cloud communications overgenomen. De specialist in cloudcommunicatie-oplossingen voor het kmo levert commerciële tools en operationele diensten. Hierdoor kunnen gebruikers op eenvoudige wijze een volledige cloudcommunicatie-oplossing aan eindklanten aanbieden.

Met deze overname bekrachtigt Destiny opnieuw zijn ambitie om een top 3 zakelijke provider in Nederland te worden. De cloudtelecom-specialist streeft ernaar om hét alternatief voor RoutIT op de lokale markt te zijn. In 2018 nam het bedrijf ook al Motto Communications over, leverancier van het clouddistributieplatform FLUX. Afgelopen april wist het de zakelijke internet serviceprovider DSD Business Internet in te lijven.

Alternatief voor KPN EEN

Destiny wil op korte termijn een volwaardig alternatief worden voor KPN EEN. Dat stelt Destiny-partners in staat om hun oplossing ook onder hun eigen naam in de markt kunnen zetten. De overname van OZMO geeft het bedrijf alle bouwstenen in handen om de volledige Nederlandse markt een totaaloplossing rond veilige cloudcommunicatie aan te bieden. Bovendien versterkt Destiny met de commerciële OZMO tools en diensten zijn aanbod naar White-Label partners en resellers. 

“Met de gerichte acquisities van de voorbije jaren en OZMO als meest recente, hebben we nu alle technische componenten en bouwstenen in portfolio. Hierdoor kunnen we een totaaloplossing rond clouddiensten aanbieden op de Nederlandse markt. Dit is inclusief connectiviteit, security, mobile en VOIP”, zegt Daan De Wever, CEO van Destin. “We gaan dan ook graag de uitdaging aan om hét alternatief voor RouteIT op de lokale markt zijn. En hier stopt onze ambitie zeker niet. We kijken op korte termijn nog uit naar mogelijke nieuwe overnames op de Nederlandse markt om onze positie verder te versterken.”

Belgische overnames

Ook in Belgie deed Destiny de afgelopen jaren een aantal strategische overnames om zijn dienstenportfolio te versterken. Zo zorgde de overname van IT101 voor een breed assortiment van veiligheidsoplossingen. Bovendien kreeg het bedrijf er door de overname van ESCAUX een gepatenteerde technologie bij. Deze laat vaste en mobiele toestellen op een krachtige manier samenwerken.

Met de recente overnames van Escaux, diens spin-off Fuzer in België én OZMO cloud communications, werkt Destiny verder aan zijn lokale en Europese ambitie om uit te groeien tot de Europese virtuele en onafhankelijke operator.

65 miljoen

Inmiddels telt Destiny meer dan 220 medewerkers, waarvan 70 in Nederland. Alle medewerkers worden volledig geïntegreerd in Destiny en tegen het einde van dit jaar worden de merken DSD, Motto en OZMO onder één merk uitgebracht. Bovendien heeft het bedrijf meer dan 13.000 zakelijke klanten en is de jaaromzet voor 2019 naar eigen zeggen goed voor zo’n 65 miljoen. Nederland neemt daarvan 20 miljoen voor zijn rekening.

Lees ook: Destiny wordt Belgische marktleider in cloudcommunicatie via overname