Waarde Slack geschat op ruim 16 miljard dollar

Investeerders schatten de waarde van Slack momenteel tussen de 16 miljard en 17 miljard dollar. Het zakelijke communicatieplatform heeft plannen om 20 juni de gang naar de New York Stock Exchange te maken onder de ticker WORK.

Volgens Bloomberg is de waardering gebaseerd op de verwachte omzet en het huidige groeipercentage van de geposte inkomsten van het softwarebedrijf. Slack heeft vooralsnog geen reactie willen geven op de speculaties.

Het betreft kort voor de beursgang een forse stijging sinds de laatste private financieringsronde augustus vorig jaar. Toen werd Slack gewaardeerd op zo’n 7,1 miljard dollar. De geschatte waarde nu komt overeen met die van de aandelenverkoop van het bedrijf op de particuliere markt. Beleggers handelden afgelopen april aldaar in aandelen tegen nagenoeg dezelfde prijzen, die het bedrijf uiteindelijk waardeerde op zo’n 16 miljard dollar. 

900 miljoen dollar

Slack verwacht naar eigen zeggen tenminste 590 miljoen dollar aan inkomsten in het fiscale jaar 2020, dat eindigt in januari. Vergeleken met de inkomsten van het fiscale jaar 2019 betreft de inschatting een groeipercentage van maar liefst 50 procent. Voor 2021 verwacht Slack zelfs te groeien naar een jaaromzet van bijna 900 miljoen dollar. Ook zouden beleggers het bedrijf willen taxeren op ongeveer 20 keer de verwachte omzet. Zelf nadat de jaarwinst is gezakt van respectievelijk 110 procent in 2018 naar 82 procent in 2019, aldus een een ingediende regelgevingsaanvraag.

Winstgevend

Tijdens het deponeren van de aanvraag voor een beursgang liet Slack de Amerikaanse Securities and Exchange Commission weten niet te kunnen garanderen dat zijn plannen om inkomsten te verhogen en exploitatieverliezen te verminderen, uitmonden in winstgevendheid. Wel blijft het bedrijf partnerschappen met andere softwarebedrijven implementeren, zoals Dropbox. De documentbeheer-softwareontwikkelaar liet eerder deze week weten Slack in zijn werkplekproduct te hebben geïntegreerd.

Slack geeft overigens geen nieuwe aandelen uit om zelf fondsen te werven. Het zijn de investeerders die straks tijdens de beursgang mogen beginnen met de onmiddellijke verkoop van bestaande aandelen. 

Lees ook: Slack waarschuwt voor impact cyberaanvallen op beurskoers