1 min

Tags in dit artikel

, ,

In Nederland is de opmars van breedband internet al een aantal jaar in volle gang, maar in andere landen moet deze opmars nog beginnen of is deze net begonnen.

China is zo’n land waar deze opmars momenteel grote vormen aanneemt. Daarbij worden niet alleen mensen van internetaansluitingen voorzien, maar sinds kort is er zelfs een internetaansluiting beschikbaar voor reuzenpanda’s.
Het Chinese natuurreservaat "Wolong Giant Panda Nature Reserve" in de provincie Sichuan is nu namelijk ook aangesloten op het wereldwijde web.

De aansluiting is nodig, omdat de beheerders van het reservaat de mogelijkheid moeten hebben om real-time data over de panda’s moeten kunnen verwerken en versturen. Zo kunnen onderzoekers elders in de wereld elk moment van de dag beschikken over foto’s, video en andere gegevens over de panda’s in het reservaat.

De snelle toegang tot diverse data is nodig, omdat de reuzenpanda één van de meeste bedreigde diersoorten ter wereld is. Het Wolong reservaat heeft een oppervlakte van circa 200,000 hectare en herbergt momenteel 76 reuzenpanda’s.
"Digitale technologie heeft de manier van communiceren tussen het park en de rest van de wereld veranderd en zorgt voor een verbeterde uitwisseling van informatie voor de bescherming van de reuzenpanda", aldus Zhang Weimin, directeur van het reservaat.

Het reservaat verwacht met de nieuwe internetaansluiting niet alleen een toename van de reuzenpanda populatie, maar ook denkt het reservaat met de aansluiting de leefomgeving van de panda’s op een efficiëntere manier te kunnen onderhouden.