Red Hat heeft een nieuwe versie van zijn Enterprise Linux-besturingssysteem uitgebracht. RHEL 7.7 is nu beschikbaar als bètaversie en biedt op stabiliteit gerichte updates voor bedrijven, die zich nog niet aan RHEL 8 durven te verbinden.

Hoewel Ret Hat afgelopen jaar door IBM is overgenomen voor 34 miljard dollar en de overname steeds meer vorm krijgt, blijft het business as usual voor de opensource-softwareleverancier. Red Hat gaf eerder aan RHEL 7 tot zeker 2024 te blijven ondersteunen, aldus Silicon Angle.

RHEL 7.7 geeft betere ondersteuning voor nieuwe hardwaresystemen voor ondernemingen. Bovendien bevat het oplossingen voor de recentelijk onthulde ZombieLoad-kwetsbaarheden, die betrekking hebben op fouten die zijn ontdekt in computerchips van Intel. De kwetsbaarheden zouden hackers in staat stellen bedrijfsgegevens te stelen. De opensource-softwareleverancier beweert dan ook dat RHEL-gebruikers nu veilig zijn voor deze kwetsbaarheden. De onderliggende chipproblemen zouden er wel toe kunnen leiden, dat de fix sommige workloads kan vertragen.

RHEL 7.7 maakt het voor gebruikers mogelijk om hun virtuele switchoperaties over te brengen naar de hardware van de netwerkinterfacekaart. Iets dat voordeel zou opleveren voor iedereen die gebruik maakt van netwerkfunctie-virtualisatie, die netwerkfuncties ontkoppelt van propriëtaire hardware-apparaten, zodat ze in software kunnen draaien op gestandaardiseerde hardware. Volgens Red Hat moet dit alles zorgen voor betere netwerkprestaties op cloudplatforms, zoals Red Hat OpenStack Platform en containerplatforms als Red Hat OpenShift.

Red Hat Image Builder

De nieuwe versie bevat ook Red Hats nieuwe Insights-tool. Deze tool gebruikt voorspellende analyses om potentiële systeemproblemen te ontdekken en te beperken. Dit alles voordat ze schade aanrichten. Verder voorziet RHEL 7.7 voortaan ondersteuning voor Red Hat Image Builder. Een optie die voor het eerst ter sprake kwam in de preview van RHEL 8. De tool wordt gebruikt om RHEL-systeemafbeeldingen eenvoudiger te maken voor cloud- en virtualisatieplatforms, zoals Amazon Web Services, VMware vSphere en OpenStack.

Gerelateerd: Red Hat geeft hybride cloud- en containerplatform OpenShift nieuwe update