2min

Tags in dit artikel

,

Toshiba introduceert twee nieuwe, op Microsoft Windows Mobile 2003 software gebaseerde, Pocket PC’s. Het standaardmodel, de Toshiba Pocket PC e400, heeft een Intel PXA261 300MHz processor met Intel XScale technology, de Toshiba Pocket PC e800 is uitgerust met een Intel PXA263 400 mHz processor met Intel XScale technology. De e800-serie beschikt over WiFi of Bluetooth en Voice-over-IP (VoIP). Beide Pocket PC’s beschikken over spraakherkenningssoftware, zoals audio playback van tekstdocumenten en spraakcommando-functionaliteit, waarmee het mogelijk is de apparaten te besturen.

Met de ingebouwde VoIP-software die bij de Toshiba e800 WiFi wordt geleverd, kunnen gebruikers via een snelle draadloze verbinding telefoongesprekken over de hele wereld voeren. Een abonnement bij een Internet service provider is hiervoor vereist. De e800-serie bestaat uit een versie met Bluetooth-connectiviteit die de gebruikers in staat stelt te communiceren met andere Bluetooth-apparaten en een versie met WiFi-connectiviteit. De met WiFi uitgevoerde Pocket PC’s hebben toegang tot een publieke draadloze hotspot of een draadloos bedrijfsnetwerk.

Beide series beschikken over een TFT-kleurenscherm. De Toshiba Pocket PC e400-serie beschikt over een 3,5-inch scherm. De e800-serie is uitgerust met een 4-inch diagonaal transreflective beeldscherm met ondersteuning voor VGA-weergave (480 x 640). Voor een compact presentatiesysteem kunnen gebruikers de Pocket PC e800 combineren met het optioneel verkrijgbare Toshiba Presentation Pack. Hiermee kunnen gebruikers de Pocket PC aansluiten op een monitor of een beamer, of dankzij de aanwezige USB-poort op een standaard toetsenbord.
De Toshiba Pocket PC e400 kost 349 euro. De Toshiba Pocket PC e800 kost 599 euro voor de Bluetooth versie en 609 euro voor de WiFi versie.