Orange versterkt B2B-activiteiten met overname UCC-specialist BKM

Orange Belgium versterkt zijn B2B-activiteiten met de overname van Upsize NV, het moederbedrijf boven ICT-integrator BKM en CC@PS. BKM is een pionier in UCC-oplossingen in de cloud.

“Met de overname van BKM versterken we ons productportfolio om onze B2B-klanten te helpen bij hun strategische databeleving”, zegt Werner De Laet, Chief Enterprise Officer bij Orange Belgium. De deal heeft een waarde van 52,4 miljoen euro en moet de connectiviteitsoplossingen van Orange helpen uitbreiden en het aanbod voor zakelijke klanten verrijken.

De combinatie van het connectiviteitsnetwerk van Orange en het ICT-netwerk van BKM moet klanten van beide bedrijven in staat stellen om “te profiteren van een one-stop-shop ecosysteem”, klinkt het in een persbericht. De overname plaatst Orange in een betere positie tegenover Proximus en Telenet, die elk via eigen overnames de laatste jaren hun IT-dienstenaanbod hebben uitgebreid.

BKM is een nationale ICT-integrator met 25 jaar ervaring in de corporate en kmo-markt. Het bedrijf biedt ICT-oplossingen in vier domeinen: Unified Communications & Collaboration (UCC), IT en beveiliging, Document & Visual, en Connectivity. In 2018 genereerde BKM 43 miljoen euro pro-forma-inkomsten. De 230 werknemers maken allemaal de overstap naar Orange.

De overname moet nog ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit, alvorens de transactie kan worden afgerond.