2min

Tags in dit artikel

, ,

AltaVista, onderdeel van Overture Services, Inc. en leverancier van zoekdiensten en -technologie, en bekend van de zoekmachine www.altavista.com, breidt haar multimedia-index uit tot 550 miljoen bestanden. Hiermee is deze de grootste index ter wereld, met 125 miljoen bestanden meer dan de meest nabije concurrent. De uitgebreide multimedia-index omvat ruim 540 miljoen afbeeldingsbestanden met een hoge kwaliteit en ongeveer 11 miljoen video- en audiobestanden in populaire formaten, zoals MP3 en MPEG.

In de index zijn honderden miljoenen bestanden opgenomen van overal ter wereld. Hiermee verbetert AltaVista de zoekmogelijkheden voor gebruikers op haar Amerikaanse en internationale websites. Daarnaast verfijnde AltaVista de image-index met de mogelijkheid om ook op bestandsgrootte te zoeken. De index kent verder een grotere nadruk op zoekmogelijkheden op basis van bestandskwaliteit, met zoekmethodes voor grotere afbeeldingsbestanden en te downloaden audio- en video-content. Hiermee komt AltaVista tegemoet aan de groeiende vraag naar multimediazoekmogelijkheden. De verbeterde index omvat nu ook professionele afbeeldingen van leveranciers als Corbis, één van de grootste leveranciers van digitale afbeeldingen ter wereld. Vóór de recente update bevatte de AltaVista-index 400 miljoen mediabestanden.

"Met de lancering van de grootste multimediabron op het internet bepaalt AltaVista opnieuw de standaard voor de beste zoekervaring voor internetters", zegt Jim Barnett, President Web Search van Overture. "We blijven innovatieve, vernieuwende zoektechnologieën ontwikkelen, die onze positie als vooraanstaande zoekmachine onderstrepen." Voor toegang tot de multimedia-index kunnen internetgebruikers op de website www.altavista.nl klikken op de tabbladen ‘Afbeelding’, ‘MP3/Geluid’ of ‘Video’ boven aan de zoekbox, of direct inloggen op respectievelijk images.altavista.com, audio.altavista.com of video.altavista.com.