2min

Tags in dit artikel

,

Een man uit Los Angeles laat een deel van zijn aanklacht tegen eBay vallen nu de veilingsite schadelijke uitlatingen over hem van de site heeft verwijderd. Wel zet Roger Grace de rechtszaak door tegen de man die de uitlatingen over hem heeft gedaan. De zaak draait om eiser Roger Grace die via eBay zes klassieke entertainment magazines kocht van Tim Neeley, een verkoper van Hollywood souvenirs. Grace beklaagde zich er in het online forum op eBay over dat de magazines te laat werden geleverd en in een slechtere conditie dan geadverteerd. Neeley schreef als reactie daarop in het online forum dat Grace verbannen zou moeten worden van eBay.

eBay geeft op de site kopers en verkopers de mogelijkheid om zich online over elkaar uit te laten. De veilinggigant wijst gebruikers er wel op dat zij verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor lasterlijke uitspraken. Gebruikers kunnen eenmaal gemaakte opmerkingen in ‘feedback’ niet meer wijzigen. Ook eBay zelf wijzigt de commentaren niet.

Grace, advocaat en uitgever van een juridische krant, vindt dat het beleid van eBay aangepast moet worden. Hij vindt dat eBay content in de feedback moet filteren op woorden als fraude, leugenaar en oplichter of gebruikers moet waarschuwen dat klagen over een verkoper kan resulteren in kwaadsprekerij.

In de op 22 januari ingediende rechtszaak eist Grace 2,5 miljoen dollar schadevergoeding van eBay en een verplichte filtering van de feedback. Ook eist Grace 100.000 dollar van Neeley. De uitgever zegt de geeiste schadevergoeding van eBay nu te laten vallen. Wel overweegt Grace de eis wat betreft het wijzigen van het beleid van eBay te handhaven. Ook de schadevergoeding tegen Neeley houdt hij vast. Overigens zijn advocaten van eBay ervan overtuigd dat de zaak door de rechter niet ontvankelijk zal worden verklaard.