1 min

Voorheen behoorden Startpagina.nl en Ilse.nl tot de best bezochte websites van Nederland. Dit zal waarschijnlijk gaan veranderen, door de snelle stijgers, als bijvoorbeeld Google. Het bureau Multiscope heeft hier een onderzoek naar gedaan. Multiscope onderzocht het aantal bezoekers van de gegroepeerde sites, waarbij subdomeinen van een paar grote sites bij elkaar werden opgeteld. Dit is waarschijnlijk ook de redden dat pagina.nl, met zijn vele subdomeinen, op de eerste plaats verschijnt. Startpagina zelf staat op de derde plaats.

Op basis van maandelijkse noteringen in de Multiscope top 100 is de ranglijst gebasseerd, en het aantal unieke bezoekers. Msn.nl staat op de tweede plaats van de Multiscope-lijst, die verder geen absolute getallen noemt. Msn, is net als Google, wel een snelle stijger, maar bij Google was de stijging toch wel het allersnelst. Google kwam namelijk uit het niets op nummer zes in de Multiscope top 100 binnen.

Opvallend is de achteruitgang van omroep.nl, de website van de publieke omroep. Die daalde namelijk van de vierde naar de zevende plaats in de ranglijst, terwijl de site van hen concurrent RTL snel in belangstelling groeide, maar de top 20 overigens niet haalde. Volgens Multiscope springen de sites die niet hadden bezuinigd op hun redactie er dit jaar gunstig uit. Er heeft nogal een kaalslag plaatsgevonden op veel internetredacties. Klik hier om de resultaten te bekijken.