Slack maakt bouwen van integraties eenvoudiger met Block Kit

Slack introduceert Block Kit, een framework dat het voor externe ontwikkelaars eenvoudiger maakt om apps en integraties voor het chatplatform te bouwen.

Block Kit is een framework van berichtcomponenten die het eenvoudiger maken om te bepalen hoe informatie wordt gepresenteerd in een Slack-integratie. Met de Block Kit Builder kan snel een prototype van een app worden gemaakt en code on the fly aangepast om het gedrag te veranderen.

Het framework lanceert met vijf verschillende blokken: ‘Section’ voor tekst, ‘Image’ voor beelden, ‘Actions’ voor interactieve elementen, ‘Context’ voor metadata en ‘Divider’ om ruimte tussen blokken toe te voegen.

Block Kit werd al in mei vorig jaar in preview gelanceerd tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Slack. Naast de blokken in kwestie, biedt het framework meer flexibiliteit voor de structuur van een app. “Je bepaalt zelf hoe je componenten wilt stapelen, hoe je ze op de pagina wilt plaatsen en welke volgorde het meest logisch is voor jouw app en gebruikers”, zei Brian Elliott, directeur van Slack Platform, destijds.

Belangrijke troef

De verschillende integraties die Slack rijk is, vormen één van de belangrijkste troeven van het platform. De Slack App Directory telt vandaag meer dan 1.500 apps. Meer dan 90 procent van de 10 miljoen actieve dagelijkse gebruikers maakt minstens gebruik van één app, laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan VentureBeat.

Eerder deze maand werd bevestigd dat Slack dit jaar een beursgang zal maken via een direct listing.

Gerelateerd: ‘Zoom, Slack en Twilio steeds populairder binnen bedrijven