Microsoft’s Skype Room Systems gaat vernieuwd verder als Teams Rooms

Microsoft heeft Skype Room Systems voorzien van een nieuw jasje. De zakelijke videoconference-oplossing gaat voortaan door het leven als Microsoft Teams Rooms. Ze is voorzien van tal van nieuwe functies,die vergaderen nog eenvoudiger moeten maken.

Volgens Christian Schacht, senior product marketing manager at Microsoft, is de oplossing wereldwijd geïmplementeerd in meer dan 2400 vergaderruimtes. Hij laat in een blogpost weten dat er via Skype Room Systems inmiddels zo’n 130 miljoen minuten aan vergadertijd heeft plaatsgevonden.

One-touch join

“Twee jaar geleden introduceerden we de volgende generatie Skype Room Systems, een centrum voor ruimtebeheer met ‘one-touch join’. De oplossing voegt de beste audio en video toe aan vergaderingen. We zijn begonnen met één hardwarepartner en werken nu samen met zes toonaangevende fabrikanten van apparaten om de beste kwaliteit te bieden voor zowel Skype for Business- als Microsoft Teams-vergaderingen. Ons doel is om vergaderingen met Teams uit te breiden naar elke ruimte. Van kleine vergaderruimtes tot grote conferentiezalen”, aldus Schacht.

Het nieuwe Team Rooms integreert met zowel Microsoft Outlook als Microsoft Teams. Het stelt teamleiders in staat om met een enkele muisklik collega’s uit te nodigen voor een virtuele vergaderruimte. Ook ondersteunt het volgens Venturebeat zogeheten ‘dual-display rooms’ en mobiele apparaten, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen in een ‘content-only-modus’. In deze kan een deelnemer op zijn mobiele apparaat zien, wat er op het scherm wordt gepresenteerd.

Content-only-modus

Verder maakt deze ‘content-only-modus’ het mogelijk om tijdens vergaderingen een uitnodiging te accepteren aan de ‘voorkant’ van de display. Hierdoor kan de organisator van de meeting audio en video weergeven en tegelijkertijd het potentieel voor echo en feedback kan minimaliseren.

Op termijn zou het zelfs mogelijk zijn om via sensoren compatibele pc’s en telefoons aan te spreken, ruimtes te detecteren en de apparaten toestaan aan vergaderingen deel te nemen. Microsoft laat verder weten de native oplossingen Teams Phones van Yealink (T56A, T58A en CP 960) te hebben toegevoegd aan Teams Rooms en dat het blijft samenwerken met Skype for Business calls and meetings.

Gerelateerd: Logitech Rally opent aanval op vergaderzalen