Citrix voegt Managed Desktops-oplossing bij Virtual Apps en Desktops

Citrix brengt zijn Managed Desktops-aanbod onder binnen de Citrix Virtual Apps en Desktops-dienst. Verder rolt het bedrijf enkele nieuwe functies uit.

Een jaar na de lancering voegt Citrix zijn Managed Desktops DaaS-aanbod bij de Citrix Virtual Apps en Desktops-dienst. Het geheel krijgt een nieuwe naam: Citrix Virtual Apps and Desktops Standard for Azure. De dienst is een volwaardig lid van de Citrix Virtual Apps en Desktops cloud service-line-up. Citrix en Microsoft Azure werken al geruime tijd samen voor cloudoplossingen.

Het klassieke DaaS-aanbod blijft beschikbaar onder de nieuwe paraplu, maar wordt uitgebreid met een nieuwe functionaliteit: Remote PC Access. Die is momenteel als technische preview beschikbaar. Remote PC Access laat werknemers toe om vanop afstand eenvoudig in te loggen op hun systeem om het werk. De oplossing is een duidelijk gevolg van het thuiswerk dat de pandemie met zich heeft meegebracht. Wie plots thuis moet werken, kan zo in principe toch aan zijn desktop-workstation op kantoor.

Nieuw licentiemodel

Citrix voorziet het DaaS-aanbod verder van een nieuw licentiemodel. Het blijft mogelijk om jaarlijks of maandelijks per gebruiker te betalen, maar er komen meer flexibele mogelijkheden bij. De ‘Concurrent Licencing’ optie maakt het mogelijk om met een pool van licenties te werken die ad hoc worden toegewezen aan gebruikers. Dat is interessant voor organisaties die met shiften werken. Zo hoef je niet voor iedere individuele werknemer een licentie te voorzien, maar dien je er slechts voor te zorgen dat de licentiepool voldoende groot is om alle werkkrachten die gelijktijdig aan de slag zijn te ondersteunen.

Voor klanten die Citrix Virtual Apps and Desktops Standard gebruiken in een on premises-omgeving, introduceert Citrix nu een vereenvoudigd overgangspad naar de cloudversie op Azure. Dat neemt de vorm aan van een licentiemodel met transitieprijzen om bestaande licenties om te zetten naar exemplaren voor Citrix Virtual Apps and Desktops Standard for Azure.

Citrix ziet veel animo voor zijn DaaS-aanbod en plant er in de toekomst ook verder op in te zetten. In afwachting rolt het bedrijf de eenvoudige interface al uit naar Citrix Virtual Apps and Desktops Premium cloud-klanten. Zij kunnen de DaaS UI onder de Quick Deploy-optie vinden binnen de Manage-tab.