Google Cloud lanceert serie aan nieuwe Anthos tools

Google Cloud brengt een update uit met een hele reeks aan nieuwe Anthos-tools. De update is gericht op het moderniseren van applicaties. 

De uitrol van de Google Cloud update vindt plaats tijdens de virtuele Next OnAir conferentie. Met de nieuwe tools maakt Google Cloud duidelijk Anthos te willen inzetten om meer enterprise-klanten aan te trekken.

Google Cloud maakt serieuze stappen en is de laatste tijd uitgegroeid tot een volwaardig cloudplatform dat zich meet aan Microsoft Azure en AWS. Uit de cijfers blijkt dat Google Cloud een enorme groei doormaakt, maar nog altijd achterloopt op zijn concurrenten. De ontwikkelingen volgen elkaar echter in snel tempo op, waardoor Google Cloud onmisbaar wordt voor een groeiend aantal grote enterprises. 

Wat is er nieuw in de Anthos update?

Met de Anthos updates voert Google Cloud onder andere de volgende veranderingen door:

  • De lancering van de Anthos Identity Service, wat het mogelijk maakt om identificeringstools te koppelen aan Anthos workloads. Anthos Identify Service ondersteunt OpenID Connect en wordt beschikbaar voor Anthos on-premises en de Anthos op AWS beta. 
  • Anthos Attached Clusters, wat het mogelijk maakt om Kubernetes clusters naar Anthos over te zetten
  • Een beta voor Anthos for bare metal: maakt het mogelijk om Anthos on-premises te draaien en aan de edge zonder een hypervisor
  • Algemene beschikbaarheid van Speech-to-Text On-Prem: de eerste hybride AI-tool van Anthos

Naast de verbeteringen in Anthos lanceerde Google ook het Cloud Application Modernization Program (CAMP) en Cloud CODE IDE plugins met Cloud Run om eveloper ervaringen te integreren. Het nieuwe CAMP bevat:

  • Beoordeling en benchmarking tools ontwikkeld om prioriteiten te benadrukken, rendement te maximaliseren en bedrijven te laten zien hoe ze hun applicaties kunnen moderniseren
  • Tools voor beveiliging, verandermanagement en veerkracht, waaronder Cloud Clode, Cloud Build, Container Registry en Cloud Ops
  • Best practices en documentatie