1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google probeert haar gebruikers de meest relevante antwoorden op haar vragen te geven en past daarom constant haar zoek-algoritmes aan. Weinig gebruikers zullen deze updates ook daadwerkelijk merken maar de afgelopen dagen is er een aardig grote update verschenen en Google is ontzettend enthousiast hierover.

Met deze laatste update is er een merkbare verandering van 11,9 procent in queries (zoekaanvragen) te merken. De nieuwe algoritmes zorgen er vooral voor dat high-value websites beter bovenaan te vinden zijn en low-value websites met weing relevante informatie worden weggefilterd. Met deze verandering probeert Google de high-value websites als het ware te belonen voor de goede content en laat dit dan ook open weten in haar blogpost.

Google vindt het noemenswaardig dat deze update niet gebaseerd is op de feedback die zij ontving uit de ‘Personal Blocklist Chrome extension’ welke eerder deze maand werd gelanceerd. Wel vergelijkt Google haar resultaten met de gebruikersvoorkeuren en zou positief verrast zijn over de overeenkomsten. Google is erg opgewonden over de laatste update en vindt het een grote stap in de goede richting om de gebruikers een zo goed mogelijk zoekresultaat te bieden. Voorlopig zal deze update alleen nog in Amerika toegepast worden, naar verloop van tijd worden ook de andere landen voorzien van deze update.