VMware kondigt twee overnames aan in twee dagen tijd

VMware kondigt deze week meerdere overnames aan: Datrium, een bedrijf gericht op ‘disaster recovery as a service (DRaaS), en de True Visibility Suite van Blue Medora Inc. 

Zodra de deal met Datrium sluit, is VMware van plan zijn huidige op prestaties gerichte VMware Site Recovery DRaaS-aanbod uit te breiden met de kostenbesparende DRaaS-optie. Deze stap past bij de visie van VMware om een consistent werkend model te creëren over hybride cloudomgevingen

“Dit is een significante stap vooruit om klanten te helpen hybride clouds te bouwen. Door de consistente infrastructuur en werkzaamheden van VMware Cloud te combineren met Datrium DRaaS kunnen we kosten verlagen en de zakelijke continuïteit eenvoudiger maken.” Zo schrijft John Gilmartin van VMware in een blogbericht. 

“DRaaS is perfect geschikt voor het hybride cloud model waar de economische aspecten en flexibiliteit van de cloud passen bij de onregelmatige en onvoorspelbare karakteristieken van rampscenario’s”, gaat John Gilmartin verder. Op zijn eigen blog geeft ook Datrium blij te zijn met de overname. Dankzij de aankoop van VMware kan Datrium sneller zijn doel bereiken om alle grote cloudplatformen te gaan ondersteunen. 

Overname van het True Visibility Suite team

Met zijn tweede aankoop deze week, het team en de technologie achter de True Visibility Suite van Blue Medora, wil VMware het zelfsturende vermogen van zijn door artificial intelligence aangedreven vRealize Operations verbeteren. Deze technologie helpt IT-teams om hun productiewerkzaamheden zorgeloos te kunnen draaien.

vRealize Operations wordt gebruikt door bedrijven om hun provision workloads zoals compute, opslag, netwerk en applicatiediensten op schaal te beheren in hybride cloudomgevingen. Het True Visibility productenpakket van Blue Medora helpt om vRealize Operations nog beter bruikbaar te maken voor klanten van VMware. Gebruikers krijgen meer inzicht in hun datacenter en hybride cloudomgevingen via een dashboard. Daarnaast kunnen gebruikers data in kaart brengen en analyseren om klantomgevingen verder te automatiseren.

Het is niet bepaald een verrassing dat VMware uiteindelijk besluit om het True Visibility Suite team over te nemen. De twee zijn al meerdere jaren officiële partners en hebben meer dan 400 gezamenlijke klanten.