HashiCorp lanceert cloud-oplossing

HashiCorp lanceert tijdens HashiConf Digital zijn nieuwe cloud-oplossing HashiCorp Cloud Platform (HCP). Het platformbiedt de producten van HashiCorp voor het automatiseren van de infrastructuurvan de cloud ‘as a service’ aan.

Met HCP krijgen organisaties toegang tot de oplossingen van HashiCorp voor het inrichten, beveiligen, verbinden en in productie nemen van een cloud of on-premise infrastructuur. Daarbij hoeven ze de operationele lasten niet zelf te dragen. 

“Overal ter wereld gaan bedrijven in een versneld tempo over naar de cloud. Zij volgen daarbij de blauwdruk van baanbrekende cloud-native bedrijven. Ze doen een beroep op de producten van HashiCorp om hen te helpen met het automatiseren van het beheer van hun cloud infrastructuur”, legt Dave McJannet uit, CEO van HashiCorp. 

Makkelijk overstappen naar multi-cloudomgeving

Volgens McJannet biedt HashiCorp Cloud Platform een uitkomst voor kleine én grote bedrijven: “Zelfs grote organisaties hebben moeite met het vinden van het operationeel personeel en de vaardigheden waar het nieuwe cloud-model om vraagt. Met het HashiCorp Cloud Platform maken we cloud-infrastructuren voor iedereen toegankelijk.”

HCP maakt het voor bedrijven makkelijk om over te stappen naar een multi-cloudomgeving. Het verlaagt de drempel voor bedrijven om de oplossingen van HashiCorp te gaan gebruiken. HashiCorp automatiseert de implementatie van productieomgevingen. Vervolgens verzorgt HashiCorp ook het beheer, de upgrades en het opschalen hiervan. 

Beschikbaarheid van HCP

Stephen Elliot, vice president bij onderzoeksbureau IDC is alvast enthousiast over HCP: “Bedrijven kunnen met het HashiCorp Cloud Platform blijven profiteren van een optimale gebruikservaring. Ze hebben daarbij geen last van het beheer van de ondersteunende structuur. De mensen die de producten het beste kennen — de technische experts van HashiCorp — dragen zorg voor het beheer. Naar onze mening zullen bedrijven baat hebben bij HCP dankzij de mogelijkheid om sneller cloud-omgevingen te implementeren, de productiviteit op te voeren en een beroep te doen op de flexibiliteit van multi-cloudomgevingen.”

HCP Consul is de eerste dienst die beschikbaar wordt op het nieuwe platform. De dienst biedt aanvankelijk ondersteuning voor AWS en levert veilige service networking in AWS-omgevingen waarin applicaties worden gehost. HCP Consul biedt organisaties de mogelijkheid om hun AWS-omgevingen veilig te verbinden met andere clouds en private datacenters. HCP Vault wordt de volgende dienst die beschikbaar komt en biedt eveneens ondersteuning voor AWS. Het is op dit moment al mogelijk om de bètaversie van HCP Consul te downloaden.