Dropbox introduceert nieuwe functies voor bedrijven en particulieren

Dropbox staat bekend voor het opslaan en delen van bestanden. Nu is het bedrijf van plan deze functies drastisch uit te breiden. Vooral klanten die Dropbox Plus gebruiken kunnen binnenkort veel nieuwigheden verwachten. Het gaat onder andere om toevoegingen als wachtwoordbeheer, een online kluis en volledige computer back-ups. Ook voor zakelijke gebruikers brengt Dropbox meerdere updates uit.

De nieuwe functies zijn momenteel nog in bèta. Dropbox geeft aan dat ze in de komende weken beschikbaar worden voor alle Dropbox Plus gebruikers. Dropbox Plus gebruikers betalen €9,99 per maand voor 2 TB opslag en veel andere functies. Door de extra functies toe te voegen, maakt Dropbox het aanbod aantrekkelijker om een Dropbox Plus abonnement te nemen. Gebruikers krijgen zo meer voor hun geld dan alleen extra opslag. 

Naast de upgrade voor Dropbox Plus gebruikers, voegt Dropbox ook een nieuwe ingesloten eSignature-functie toe voor Dropbox Business gebruikers. Die wordt mogelijk gemaakt door HelloSign, een bedrijf dat Dropbox vorig jaar overnam. Deze functie gaat binnenkort in private bèta en wordt volgende maand voor het grote publiek uitgebracht. 

Nieuwe mogelijkheden

Eerst en vooral voegt DropBox de mogelijkheid toe voor gebruikers om het veelvoud aan wachtwoorden waar ze dagelijks mee te maken krijgen te beheren. Hiermee gaat Dropbox onder andere concurreren met LastPass en 1Password. Deze nieuwe functie bewaart alle wachtwoorden van een gebruiker en vult de wachtwoorden automatisch in.

Een andere vernieuwing die we binnenkort van Dropbox kunnen verwachten is de online kluis. Het idee hierachter is om gebruikers een veilige plaats te geven om hun belangrijke documenten digitaal te bewaren, in plaats van in een fysieke kluis te huren. Een gebruiker kan vervolgens een wachtwoord delen met vertrouwde personen om hen toegang te geven tot documenten als een testament of verzekeringspolis in geval van nood.

De laatste nieuwe functie is het maken van automatische back-ups. Dropbox Plus gebruikers krijgen de mogelijkheid om regelmatig een back-up te maken van de gehele inhoud van hun computer. Wanneer een computer plots stuk gaat of gestolen wordt kan een gebruiker zijn bestanden volledig terughalen.

Nog meer veranderingen

Er zijn nog meer aanpassingen die Dropbox de komende tijd gaat doorvoeren. Zo komt er een nieuw App Center, waarmee gebruikers andere clouddiensten als Google Docs, Slack en Zoom eenvoudig kunnen integreren in hun Dropbox. 

Een laatste verandering die Dropbox doorvoert, is dat het een familieaccount introduceert waar maximaal zes familieleden op kunnen. Het account bevat een gezamenlijke opslag voor het delen van items zoals familiefoto’s en belangrijke documenten. Ook heeft elke persoon een privé opslag. Dit wordt in eerste instantie beschikbaar voor Dropbox Plus gebruikers en later dit jaar ook voor gratis gebruikers.

Met het brede scala aan nieuwe functies, wil Dropbox zijn functionaliteit voor gebruikers uitbreiden. Ook wil Dropbox zo een groter verschil creëren tussen zijn gratis en betaalde versie.