Mirantis lost eerste Docker Enterprise-release sinds overname

Cloudbedrijf Mirantis heeft de eerste grote update voor Docker Enterprise aangekondigd, sinds het dat platform overnam van zijn vorige eigenaar, Docker, in november vorig jaar.

Docker Enterprise is een verzameling tools voor ontwikkelaars om applicaties op basis van softwarecontainers te beheren, beveiligen en monitoren.

De belangrijkste nieuwigheden in Docker Enterprise 3.1 zijn een bijgewerkte versie van Kubernetes, die nu ook nodes op Windows Server ondersteunt, en ondersteuning voor Nvidia-gpu’s.

Beheerders kunnen voortaan eenvoudiger Windows Server 2019-nodes aan een Docker Enterprise-cluster toevoegen, waardoor Kubernetes kan worden ingezet voor het beheer van Windows-containers. Bovendien kunnen pods nu samenwerken wanneer ze worden uitgevoerd op nodes in een gemengd cluster van Windows Server- en Linux-nodes.

Ondersteuning

Mirantis introduceert ook nieuwe ondersteuningsopties voor Docker Enterprise-klanten. Er bestaan nu drie tiers: “LabCare”, “ProdCare” en “OpsCare”. De services omvatten op afstand beheerde operaties met verhoogde SLA’s, een aangewezen klantensuccesmanager, proactieve monitoring en alerting, en doorlopende health checks en beoordelingen.

Tot slot debuteert het bedrijf een nieuwe opdrachtregelinterface voor het uitrollen van clusters van containers en upgrades naar het platform.

Mirantis kocht Docker Enterprise vorig jaar van Docker met het idee om het platform te integreren met zijn eigen Cloud Platform, dat bedrijven helpt Kubernetes te implementeren en uit te voeren op on-premises hardware.