ServiceNow ondersteunt terugkeer naar kantoor met nieuwe apps

ServiceNow lanceert een suite van vier applicaties, die organisaties de tools in handen geven om hun werknemers naar kantoor te laten terugkeren, nu economieën en bedrijven stilaan weer heropstarten te midden van de coronacrisis.

De Safe Workplace-suite helpt bij het opvolgen van de gezondheid van werknemers en het beheer van goederen, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen. Een dashboard geeft visueel weer welke data door de apps worden verzameld en integreert ook publieke data over besmettingsrisico’s.

ServiceNow heeft de apps gebouwd op zijn Now Platform, met integraties naar zijn applicaties voor HR, IT en services. De applicaties benaderen de uitdagingen die de omgang met Covid-19 op de werkvloer met zich meebrengt vanuit een insteek van workflow management, niet toevallig de specialiteit van ServiceNow.

De inspanningen van ServiceNow bouwen voort op een eerdere uitrol van community-apps in maart. Die applicaties zijn nog tot 30 september gratis beschikbaar.

Eerder kondigde ook Salesforce al een suite van nieuwe tools aan om bedrijven te ondersteunen bij een veilige heropstart te midden van de coronacrisis.