Belgische FolderFay helpt je om mappen te beschermen

Vorige week werd FolderFay, een Belgische uitvinding, gelanceerd. FolderFay is een tool voor het beschermen van mappen. De tool kan toegang tot deze mappen verlenen aan de juiste gebruikers, zonder dat er een IT-afdeling aan te pas hoeft te komen. Met FolderFay kun je als gebruiker toegang krijgen tot relevante data door simpelweg een e-mail te sturen naar de eigenaar van deze data.

FolderFay is gebouwd in de cloud. Hierdoor hoef je niets op de server te installeren om de tool te gebruiken. Het duurt slechts 30 minuten om de applicatie op te zetten en klaar te maken voor gebruik. 

Nadat FolderFay is geïnstalleerd, kunnen gebruikers in drie stappen toegang krijgen tot de bestanden die ze nodig hebben:

1. Als een gebruiker een beschermde map wilt openen, wordt hem gevraagd waarom hij toegang tot de map nodig heeft.

2. De eigenaar van de data krijgt het verzoek voor toegang via e-mail, inclusief knoppen waarmee hij toegang tot de bestanden kan verlenen of weigeren. 

3. De gebruiker krijgt een bevestiging over toegang tot de map en informatie over wanneer deze toegang verloopt. 

Gratis en premium mogelijkheden

FolderFay is gratis te gebruiken, maar er zijn ook twee betaalde versies: Pro en Elite. De gratis versie beschermt tot drie verschillende mappen en biedt toegang tot drie mapeigenaren. In het geval je wilt werken met een grotere mappenstructuur of meer eigenaren, bieden de Pro en Elite versie meer mogelijkheden. 

Er is geen on-premise versie van FolderFay. De tool werkt volledig in de cloud. Volgens de makers van FolderFay kozen zij hiervoor omdat een on-premises versie de zaken onnodig ingewikkeld zou maken. De applicatie krijgt regelmatig een update. Door volledig in de cloud te werken, wordt deze update automatisch toegepast voor alle gebruikers. FolderFay werkt met een aantal Microsoft functies die beschikbaar zijn in de Azure-cloud

Een ander voordeel van het feit dat FolderFay volledig in de cloud is, is dat de applicatie hierdoor uiterst eenvoudig te gebruiken is. Dit maakt de tool een uitkomst voor bedrijven die weinig IT-capaciteiten in huis hebben. Er is geen volledige IT-afdeling nodig om mappen te beschermen en de juiste mensen toegant te even en ontzeggen.