1 min

Tags in dit artikel

, ,

Research In Motion (RIM) heeft officieel haar nieuwe BlackBerry Curve 3G geïntroduceerd. Vodafone zal nog deze week beginnen met de verkoop van de telefoon.

Het moet de opvolger worden van de Curve 8520, met als belangrijkste vernieuwing ten opzichte van de Curve 8520 dat de 9300 nu 3G en HDSDPA ondersteunt. Vooral internet ‘onderweg’ zal dus een stuk sneller gaan gezien het oude model enkel GPRS/EGDE ondersteunt. Het nieuwe toestel wordt geïnstalleerd met BlackBerry-OS 5 maar ondersteunt tevens BlackBerry-OS 6 dat voor Q3 van dit jaar gepland staat.

Overige specificaties

Overige specificaties zijn vrijwel hetzelfde aan zijn voorganger. Draadloos internetten via WiFi, je bent de weg nooit kwijt middels de GPS-functie en de twee megapixel camera stelt de gebruiker instaat foto’s te maken. Het optische trackpad (in plaats van het balletje) maakt het mogelijk door menu’s te navigeren.

Een los toestel gaat bij Vodafone 309 euro kosten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen op termijn ook andere providers het product toevoegen aan hun assortiment. Meer informatie aangaande de telefoon vind je op de site van RIM.