Google Anthos ondersteunt nu meerdere clouds, waaronder AWS

Google voegt een aantal belangrijke functies toe aan zijn Anthos-platform. Vanaf nu is het mogelijk voor gebruikers om meerdere workloads te draaien in verschillende computeromgevingen. 

Met de update biedt Google Anthos de langverwachten ondersteuning voor multicloud toepassingen. Hierdoor doet het platform eindelijk zijn naam als hybride cloud eer aan. Google Anthos biedt al ondersteuning voor Amazon Web Services. Ondersteuning voor Microsoft Azure is momenteel beschikbaar als preview. 

Het ondersteunen van meerdere clouds is een belangrijk doel geweest sinds het begin van Anthos. Dankzij deze ondersteuning hoeven klanten niet langer hun bestaande investeringen in on-premises en andere clouds weg te gooien. Google Anthos biedt gebruikers de mogelijkheid om al hun applicaties en diensten vanaf één centraal punt te beheren. 

Hybride cloud platform op basis van containersoftware

Google Anthos is een hybride platform voor het ontwikkelen van cloud-applicaties. Het platform draait op de opensource containersoftware van Kubernetes. Google Anthos is ontwikkeld om applicaties te hosten die kunnen draaien op zowel bestaande on-premises hardware als de publieke cloud. Bedrijven krijgen hierdoor de mogelijkheid om de meest geschikte infrastructuur te kiezen. 

Met Anthos worden applicaties gewoonlijk gemaakt in software containers. Deze containers worden gebruikt om de individuele componenten van elke app op te slaan. Het grote voordeel hiervan, is dat ontwikkelaars met een enkele set tools applicaties kunnen bouwen die kunnen draaien op elke infrastructuur. Daarnaast zijn de applicaties makkelijker aan te passen en de updaten. 

Meer nieuwe functies

Een andere nieuwe functie binnen Google Anthos is een uitbreiding van het management framework om ook meer traditinele en legacy workloads te ondersteunen. “Of je bedrijf nu een ‘born-in-the-cloud digital native’ of meer traditioneel is, het kan lastig zijn om workloads op grote schaal consistent te beheren. Met deze nieuwe lancering maken we het beheren van meerdere omgevingen makkelijker dan ooit. Ook hebben we een diepgaande ondersteuning voor digitale machines toegevoegd.” Dat schrijft Jennifer Lin, vice president of productmanagement binnen Google Cloud in een blog post over de Anthos update.

Binnenkort kunnen we nog meer Anthos updates verwachten. Aankomende updates zijn erop gericht om organisaties te helpen kosten te besparen en efficiënter te werken. Met de nieuwe updates kan Anthos ook draaien op bare metal servers.