Microsoft Word gebruikt AI om hele zinnen te herschrijven

Microsoft heeft een nieuwe functie uitgerold voor de webversie van Word, die op basis van AI verbeteringen voorstelt om volledige zinnen sterker te maken. De feature werkt nog niet in het Nederlands, maar kan helpen om je Engelse zinsbouw te verbeteren.

Microsoft introduceerde de functie ‘Rewrite Suggestions’ vorig jaar al op zijn ontwikkelaarsconferentie Build, maar die bleef toen beperkt tot het voorstellen van alternatieve zinnen, terwijl de geüpdatete versie diepgaandere suggesties geeft om je zinnen te verbeteren.

De functie steunt daarvoor op “geavanceerde neuraal genetwerkte machinelearning-modellen, die zijn getraind op miljoenen zinnen.” Om een zin door AI te laten herwerken, volstaat het om hem te selecteren en ‘Rewrite suggestion’ te kiezen in het contextmenu. Word toont dan drie suggesties waarvan de software denkt dat ze de boodschap duidelijker overbrengen, en de flow van de tekst en zinsbouw verbeteren.

Het vernieuwde ‘Rewrite Suggestions’ is beschikbaar voor de webversie van Word, maar alleen wanneer je een Microsoft 365- of Office 365-abonnement hebt. De functie werkt nog niet in het Nederlands, maar kan een hulp zijn voor wie regelmatig Engelstalige teksten schrijft.