AWS lanceert tool om grote Windows-workloads naar cloud te verhuizen

Amazon Web Services kondigt de algemene beschikbaarheid van zijn Migration Acceleration Program voor Windows aan. Dat was sinds december vorig jaar in preview en helpt bij het verplaatsen van grote Windows-workloads naar de AWS-cloud.

Het Migration Acceleration Program (MAP) voor Windows biedt toegang tot services, best practices en tools om klanten te ondersteunen bij de migratie van grote Windows-workloads naar de cloudomgeving van AWS. Aanvullend moet het klanten helpen om hun licentiekosten te verlagen, door gebruik te maken van cloud-native en opensource technologieën.

Andy Jassy, CEO van AWS, bekritiseerde Microsoft in het verleden al om zijn licentiepraktijken, zo schrijft Silicon Angle. Volgens hem beperken de licenties de manieren waarop bedrijven Windows en SQL Server in de cloud kunnen implementeren.

Drie stappen

MAP voor Windows bestaat uit drie stappen: een evaluatie van de gereedheid voor de migratie, een mobilisatiefase om de hiaten die in de evaluatiefase zijn geïdentificeerd te verhelpen, en de uiteindelijke migratie/modernisering die wordt uitgevoerd met de hulp van leden in het Amazon Partner Network en het AWS ProServe-team.

AWS ondersteunt de aankondiging met cijfers van IDC, waaruit blijkt dat in 2017 meer dan de helft (57%) van de Windows-workloads in de public cloud op AWS draaiden.