Google stelt Cloud Next ook digitaal uit door coronavirus

Google besloot begin deze maand om zijn Cloud Next-conferentie van 6 tot 8 april in San Francisco te vervangen door een digitaal alternatief, uit voorzorg voor het coronavirus. Nu wordt ook het virtuele event tijdelijk uitgesteld.

Google Cloud Next ’20: Digital Connect, zoals de virtuele conferentie in de markt werd gezet, wordt uitgesteld “uit bezorgdheid voor de gezondheid en veiligheid van onze klanten, partners, werknemers en lokale gemeenschappen, en op basis van recente beslissingen van de federale en lokale overheden met betrekking tot het coronavirus”, zo klinkt het in een blogpost.

Google geeft geen expliciete reden waarom ook de digitale versie van Cloud Next uiteindelijk niet langer kan doorgaan. “Op dit moment is het belangrijkste dat we kunnen doen om onze aandacht te richten op het ondersteunen van onze klanten, partners en elkaar”, zegt Alison Wagonfeld, Chief Marketing Officer bij Google Cloud.

Strengere maatregelen

The Verge verwijst naar nieuwe maatregelen die gisteren werden genomen voor de San Francisco Bay Area om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De lokale overheid vraagt aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven, behalve om in essentiële behoeften te voorzien. Dat maakt het wellicht bijzonder moeilijk om op conferentieschaal live videosessies op te nemen, zo speculeert The Verge.

Wagonfeld benadrukt dat Google wel geëngageerd is om Cloud Next door te laten gaan later dit jaar. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar het bedrijf houdt sowieso vast aan een digitaal event.

Eerder deze maand heeft Google ook zijn ontwikkelaarsconferentie I/O geannuleerd. Die zou normaal van 12 tot 14 mei doorgaan. Ook Microsoft, Apple en Facebook hebben de fysieke versies van hun grote ontwikkelaarsbijeenkomsten afgelast als gevolg van de pandemie.