HPE Container Platform vanaf nu algemeen beschikbaar

Deze week kondigde Hewlett Packard Enterprise Co. aan dat het HPE Container Platform algemeen beschikbaar wordt. Het platform begon vier maanden geleden aan een bètafase. 

Het HPE Container Platform combineert een verscheidenheid aan technologieën ontwikkeld door BlueData Software Inc. en MapR Technologies Inc. HPE nam beide bedrijven kortgeleden over.

Zelf beschijft HPE het Container Platform als een ‘geïntegreerde bedrijfsklare oplossing’ . De oplossing gebruikt BlueData software als het containermanagement-controlevlak en het gedistribueerde bestandensysteem van MapR als een unified data fabric voor blijvende opslag. 

Ontwikkeld naar de behoeften van ondernemingen

In zijn essentie is HPE Container Platform een platform speciaal voor ondernemingen. Het ondersteunt zowel cloud-native als noncloud-native applicaties die werken met containers. Het platform werkt met onafhankelijke gebruiksomgevingen en maakt het mogelijk voor applicaties om op verschillende infrastructuren te draaien. 

Het HPE Container Platform is gebaseerd op de opensource Kubernetes container orchestration software. Het platform werkt op bare-metal servers of virtuele machines, maar ook op on-premises, in een besloten of openbare cloud of op de netwerkrand. 

Volgens Kumar Sreekantie, senior vice president en chief technology officer of Hybrid IT bij HPE vereist de volgende fase in container adoptie door bedrijven zowel een meer diepgaande innovatie als een nieuwe benadering. Sreekantie beweert dat HPE Container Platform zowel de snelheid als behendigheid biedt die bedrijven nodig hebben om de ontwikkeling van applicaties te versnellen.

Meer aankondigingen vanuit HPE

Naast het openbaar maken van het nieuwe HPE Container Platform zijn er nog meer aankondigingen binnen. Het bedrijf kondigde ook aan dat er een nieuwe professionele dienstverlening via HPE Nextpoint aankomt. Het idee is om deskundig advies te bieden, maar ook ondersteuning en trainingen te leveren aan klanten die overwegen om het HPE Container Platform te gaan gebruiken. 

Een andere aankondiging die HPE doet, is dat er nieuwe referentie configuraties komen voor data-intensive application workloads. Het gaat hier om onder andere om workloads voor artificiële intelligentie, data-analyses, edge computing, Internet of Things en machine learning.