Google Cloud neemt mainframe migratie-service Cornerstone over

Google Cloud heeft het Nederlandse Cornerstone overgenomen. Cornerstone specialiseert zich in het helpen van bedrijven om hun belangrijkste workloads te migreren vanuit mainframes naar de publieke cloud. Deze overname is de volgende stap richting het doel van Google om bestaande workloads van bedrijven naar Google Cloud te halen.

Cornerstone levert praktische ondersteuning bij het opzetten van een migratie. Met de overname zal Cornerstone de basis vormen van de mainframe-naar-GCP oplossing van Google Cloud.

“Dit is nog een voorbeeld van hoe Google Cloud zakelijke klanten helpt om hun infrastructuur en applicaties te moderniseren en over te zetten naar de cloud”, vertelt John Jester, VP van klantervaring bij Google Cloud. Volgens Jester maakt Google Cloud grote stappen om zakelijke klanten steeds beter van dienst te zijn

De mogelijkheden van Cornerstone

Nog altijd zijn veel bedrijven afhankelijk van hun mainframes voor hun essentiële workloads. Het is vaak een complexe onderneming om deze workloads over te zetten naar de cloud. Dat is waar de diensten van Cornerstone van pas komen. 

De oplossingen van Cornerstone leveren bedrijven diverse voordelen op bij het moderniseren van hun infrastructuur en applicaties in Google Cloud. Zo can Cornerstone een evaluatie maken van de volledige mainframe-omgeving van een bedrijf en een stappenplan maken om de overgang naar de cloud te vereenvoudigen. 

Cornerstone kan bovendien elke willekeurige taal kan omzetten naar elke andere taal. De service kan zelfs complete databases omzetten. Zo worden applicaties voorbereid voor de modernere cloud-omgeving. Als laatste kan Cornerstone mainframe data eenvoudig migreren naar de cloud. Met deze drie stappen maakt het bedrijf het uiterst eenvoudig voor bedrijven om hun processen naar de cloud te verhuizen. 

Makkelijker overstappen voor bedrijven

Google timmert hard aan de weg in zijn missie om bedrijven zover te krijgen hun workloads te migreren naar Google Cloud. Zo introduceerde Google Cloud onlangs ondersteuning voor IBM Power Systems binnen de cloud. Deze ondersteuning was een zet om meer essentiële bedrijfssystemen naar de cloud te trekken. Met de overname van Cornerstone maakt Google het bedrijven nog een stukje gemakkelijker om belangrijke bedrijfsprocessen naar de cloud over te zetten. Dankzij Cornerstone kunnen bedrijven hun systemen moderniseren zonder dat ze hun belangrijkste applicaties opnieuw moeten bouwen.

Lees ook: Hoe Google Microsoft Azure en AWS wil evenaren met zijn cloud