CoreOS Container Linux stopt in September

Red Hat maakt in september een einde aan CoreOS Container Linux. Het bedrijf spoort gebruikers dan ook aan om “zo snel mogelijk” naar een ander besturingssysteem te migreren voordat het einde in zicht komt.

Volgens DevClass geeft Red Hat de voorkeur aan migraties naar Fedora CoreOS, dat het bedrijf heeft aangewezen als de “officiële opvolger” van het besturingssysteem, wat vorige maand officieel uit de preview kwam.

Volgens Red Hat is Fedora CoreOS “speciaal gebouwd voor het veilig en op schaal uitvoeren van container-workloads” en “combineert het provisioning-tools en de automatische updates van Container Linux met de package-technologie, OCI-ondersteuning en SELinux-beveiliging van Atomic Host.”

Met directe ingang zal CoreOS Container Linux niet meer beschikbaar zijn voor nieuwe gebruikers op AWS Marketplace. Bestaande abonnees kunnen het vooralsnog gewoon blijven gebruiken. De laatste updates zullen op 26 mei worden uitgerold. Dat betekent in andere woorden dat bugs of kwetsbaarheden die na die datum worden ontdekt, niet zullen worden gefixt.

Grote schoonmaak

Volgens Red Hat zullen vanaf 1 september “gepubliceerde resources met betrekking tot CoreOS Container Linux worden verwijderd of alleen-lezen worden gemaakt. OS-downloads zullen worden verwijderd, CoreUpdate servers zullen worden afgesloten, en OS-afbeeldingen zullen worden verwijderd van AWS, Azure, en Google Compute Engine. GitHub repositories, inclusief de issue tracker, zullen ook alleen-lezen worden.”

Al bestaande Container Linux-machines zullen blijven draaien, volgens Red Hat. Ze zullen echter niet in staat zijn om nieuwe updates te downloaden. Ook zullen “nieuwe CoreOS-Container Linux-machines niet te lanceren zijn in public clouds zonder extra voorbereiding”.