Oracle en Microsoft brengen cloud-samenwerking naar Amsterdam

Microsoft en Oracle breiden hun cloudpartnerschap uit met de opening van een nieuwe cloud-interconnectedlocatie in Amsterdam. Dankzij de nieuwe locatie in Nederland kunnen bedrijven in de EU hun workloads naadloos laten samenwerken met Microsoft Azure en Oracle Cloud. Het wordt makkelijker om gegevens te delen tussen beide programma’s. 

Oracle maakt het nieuws over de nieuwe locatie in Amsterdam bekend via aan statement op zijn website. De faciliteit in Amsterdam wordt een strategische hub voor Europa. Eerder openden er al cloud-locaties in Toronto, Ashburn, Virginia en Londen. De nieuwe locatie in Amsterdam maakt deel uit van een algehele cloud-samenwerking tussen Oracle en Microsoft die vorig jaar werd aangekondigd.

Het plan van Oracle en Microsoft gaat nog verder na de nieuwe cloud-locatie in Amsterdam. De bedrijven zijn van plan om aanvullende cloudregio’s in Europa, Azië en aan de westkust van de VS onderling te verbinden. 

Doel van de samenwerking

De samenwerking tussen Oracle en Microsoft is belangrijk voor bedrijven die meer van hun data en workloads naar de cloud willen verhuizen. Dankzij de samenwerking kunnen bedrijven hun lokale werkbelastingen makkelijker en sneller verplaatsen naar de cloud die het beste past bij de specifieke behoeften van een applicatie. 

Met de interoperabiliteit bieden Oracle en Microsoft veel flexibiliteit en verschillende opties voor gebruikers. Daarnaast bieden de bedrijven geïntegreerd indentiteits- en toegangsmanagement. Gebruikers kunnen zo met slechts één wachtwoord toegang krijgen tot al hun middelen en applicaties in de cloud.

“Onze nieuwe verbonden locatie in Amsterdam is goed nieuws voor veel bedrijven die software van beide bedrijven gebruiken”, vertelt Andrew Sutherland, SVP EMEA Oracle Cloud in een verklaring. “Gebruikers kunnen applicaties delen en het wordt sneller en gemakkelijker om een combinatie van Oracle en Microsoft software te draaien.” Sutherland eindigt zijn statement met: “We blijven zeer betrouwbare netwerkconnectiviteit bieden en leveren. Daarmee blijven we de eersteklas klantenservice en support leveren die bedrijven van ons verwachten.”