Oracle breidt zijn cloud uit met vijf nieuwe regio’s

Oracle maakt bekend dat het bedrijf vijf nieuwe cloudregio’s heeft waar het actief is. Het gaat om onder andere een nieuwe regio in Jeddah, wat Oracle het eerste cloudinfrastructuurbedrijf maakt dat datacenters in Saudi-Arabië heeft. Andere nieuwe datacenters zijn geopend in de regio’s Melbourne, Osaka, Montreal en Amsterdam. 

Uiteindelijk hoopt Oracle om minstens twee cloudregios te hebben voor elk land waarin het bedrijf opereert. Er zijn plannen om later dit jaar een tweede regio te openen in Saudi-Arabië en nog twee meer in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Met twee regio’s per land kan Oracle zijn klanten beter beschermen tegen eventuele storingen en helpen te voldoen aan eisen met betrekking tot de locatie waar data moet worden bewaard. Dit geeft klanten meer vertrouwen om belangrijke workloads naar de cloud te verhuizen. 

Nog altijd een achterstand

Ondanks de vijf nieuwe regio’s loopt de clouddekking van Oracle nog steeds behoorlijk achter op die van de concurrenten. Elk cloudbedrijf gebruikt verschillende termen om zijn datacenter footprint te beschrijven, maar over het algemeen betekent een ‘regio’ een geografisch gebied met meerdere datacenters in fysiek aparte locaties. 

Microsoft heeft op dit moment een totaal van 56 regio’s. Amazon Web Services opereert in 22 regio’s. Alles bij elkaar opgeteld, is de Gen2 cloudservice van Oracle momenteel beschikbaar in 21 regio’s. Het bedrijf is van plan om dit uit te breiden naar 36 regio’s voor het einde van dit jaar.

Waarom cloudregio’s belangrijk zijn

Oracle heeft als strategie om beschikbaar te zijn in zoveel mogelijk regio’s verspreid over de wereld. Dit is belangrijk, omdat veel beschrijven verplicht zijn om hun data te bewaren in het land waar deze werden gecreëerd. Door te blijven uitbreiden helpt Oracle zijn klanten om aan de steeds strenger wordende privacy-regels te voldoen. 

Door het aantal regio’s verder uit te breiden, kan Oracle ook blijven voldoen aan de steeds hogere prestatie-eisen die bedrijven aan de cloud stellen. Met steeds meer datacenters zorgt Oracle dat zijn cloud snel en probleemloos blijft werken, zelfs met de allernieuwste technologieën.