Google haalt Windows containers naar zijn Kubernetes Engine

Google is hard op weg om zijn aanwezigheid binnen Microsoft te vergroten. Het bedrijf kondigt aan dat bedrijven vanaf nu Windows Server containers kunnen draaien op Google Kubernetes Engine. 

Steeds meer bedrijven leveren hun Windows Server applicaties in containers, voor een meer gestroomlijnde werkwijze. Door met containers te werken, kunnen bedrijven software-applicaties bouwen die op ieder platform kunnen draaien. 

Vanaf nu kunnen bedrijven Windows Server containers op Google Kubernetes Engine draaien. Voorheen was het al mogelijk om met Linux workloads te werken op Google Kubernetes Engine. Ook het management van updates en andere automatiseringsfuncties van Windows Server containers worden vanaf nu door Google ondersteund. 

Naadloze ervaring voor Windows-gebruikers

Om klanten aan te trekken, heeft Google een aantal functies toegevoegd die kenmerkend zijn voor Windows. Een hiervan is de integratie met Microsoft’s Active Directory platform, wat het mogelijk maakt om zogenaamde Group Managed Service Accounts te maken. Dat zijn administratie accounts voor engineers die de toepassing van Kubernete onderhouden. De accounts bevatten extra beveiligingen, zoals automatische rotatie van wachtwoorden op vaste tijdsintervallen. 

Google heeft Google Kubernetes Engine aangepast om precies aan te sluiten op het liccentiemodel van Windows Server. Bij het overstappen op Google Kubernetes Engine kunnen bedrijven kiezen om tweemaal per jaar een nieuwe versie van het systeem te krijgen of elke twee tot drie jaar, maar met langere ondersteuning voor elke versie. 

Meer Microsoft workloads naar Google Cloud

De laatste tijd maakt Google veel stappen om zijn cloud platform aantrekkelijker te maken voor het draaien van Microsoft workloads. In het afgelopen jaar bracht het bedrijf al versies uit van Microsofts de Active Directory en Microsofts SQL Server relationele database. Daarnaast maakt Google het mogelijk voor bedrijven om hun bestaande Windows Server licenties over te zetten. 

Kubernetes draagt bij aan de toenemende samenwerking tussen Google en Microsoft, laat Gabe Monroy, project director van Microsoft Azure weten aan SilliconANGLE. Volgens hem werken de twee bedrijven samen aan het verbeteren van de opensource code van het framework.