Microsoft onderzoekt probleem met SharePoint-pagina’s – update

Verschillende gebruikers melden problemen met SharePoint. Pagina’s zouden niet juist renderen, en bezoekers worden geconfronteerd met een wit scherm of een foutmelding.

Update: Microsoft heeft intussen de oorzaak van het probleem gevonden, en SharePoint werkt opnieuw naar behoren.

Microsoft onderzoekt een probleem met SharePoint. Op het moment van dit schrijven rapporteren verschillende gebruikers dat de dienst van Microsoft pagina’s niet of niet correct weergeeft. Het probleem lijkt niet iedereen te treffen maar is evenmin afhankelijk van de browser die je gebruikt. Wie getroffen is, krijgt een foutmelding of een wit scherm te zien. De bug impacteert organisaties die afhankelijk zijn van Sharepoint. Belangrijke documenten zijn ontoegankelijk en Project Web Apps zijn ook getroffen.

Microsoft is op de hoogte van het probleem en onderzoekt de zaak. Gebruikers vermoeden dat een probleem met een certificaat aan de basis ligt, maar dat bevestigt Microsoft nog niet. Een tijdsframe voor wanneer het probleem verholpen zou zijn, is momenteel evenmin beschikbaar. Microsoft zal het probleem naar goede gewoonte opvolgen via het Admin-center. De bug krijgt de noemer SP202628 mee.

Kleine bugs in het Office 365- en cloudaanbod van Microsoft zijn zeldzaam maar komen voor. De SLA stipuleert een beschikbaarheid van 99,9 procent, met in werkelijkheid resultaten die rond de 99,96 of zelfs 99,99 procent liggen. Occasionele problemen hebben echter vaak een impact op de productiviteit van klanten, aangezien zij hun businessprocessen rond Microsofts tools bouwen.