VMware neemt Nyansa over voor AI-gebaseerde netwerkanalyses

VMware kondigt aan dat het van plan is om Nyansa over te nemen, een bedrijf dat AI-gebaseerde netwerkanalyses levert. Naar verwachting wordt de deal in het eerste kwartaal van FY2021 van VMware gesloten. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. 

VMware is van plan Nyansa Voyance te combineren met SD-WAN by VeloCloud, rapporteert ZDNet. Nyansa Voyance is een AIOps-platform voor netwerkanalyses en IoT-beveiliging. De combinatie van beide systemen helpt VMware om zijn portfolio verder uit te breiden naar enterprise campuses en filialen door software defined-mogelijkheden toe te voegen aan wifi- en LAN-apparaten. Hierdoor krijgen gebruikers uitgebreide data over netwerkverkeer en de prestaties van applicaties. 

“Nyansa en VMware liggen perfect op één lijn met de technologie, producten en cultuur.”, zegt Abe Ankumah, de CEO van Nyansa, in een statement. “Tijdens het verloop van de overname, blijven we ons AI-aangedreven multi-vendor netwerkanalyseplatform verbeteren en de uiteindelijke gebruikerservaring en operationele zekerheid van IoT verder versterken.”

Verbeteringen voor VMware-klanten

In een statement over de aanwinst vertelt Sanjay Uppal, VP en GM van VMware’s VeloCloud Business Unit: “De overname van Nyansa zorgt dat VMware de end-to-end monitoring en capaciteit om problemen op te lossen voor LAN/WAN-toepassingen binnen de toonaangevende SD-WAN-oplossing kan versnellen.”

“Nyansa is een bewezen oplossing die veel van de tekortkomingen van de vendor-specifieke oplossingen van vandaag de dag kan oplossen.”, aldus Sanjay Uppal. 

Wat is Nyansa?

Nyansa werd zes jaar geleden opgericht in Palo Alto, Californië. De oplossing analyseert momenteel het netwerkverkeer van meer dan 20 miljoen apparaten van klanten, verspreid over duizenden klantensites. Bedrijven die gebruikmaken van Nyansa zijn onder andere Tesla en Uber.

Het bedrijf ontwikkelde het eerste cloud-based netwerkanalysesysteem, genaamd Voyance, dat volledig gericht is op de ervaring van de eindgebruiker. Voyance analyseert en meet automatisch elke transactie in het netwerk van de klant, zonder dat daar extra software, server agents of extra hardware-sensoren voor nodig zijn.