2min

Tags in dit artikel

,

LG heeft gisteren aangegeven dat het bedrijf de komende weken een come back gaat maken. Het bedrijf gaat namelijk de komende weken drie nieuwe Windows Mobile-telefoons op de markt brengen. Alle drie voorzien van Windows Mobile 6.5.

De drie toestellen zijn alle drie verschillend. Ze gaan in ieder geval alle drie Windows Mobile 6.5 draaien en ze zijn voorzien van de userinterface S-Class, die door LG zelf is geschreven. Qua software lijken de telefoons dus wel op elkaar. Qua hardware ligt dit toch even anders.

Een van de smartphones is een volledig touchscreentoestel, terwijl de andere een slide-model is met touchscreen en QWERTY-toestenbord. De derde nieuwe smartphone is een QWERTY bartype-toestel. Hiermee wil LG verschillende marktsegmenten van premium tot betaalbaar bereiken. LG introduceert de telefoons eerst in de Verenigde Staten en in landen in Europa en Azië met veel early adopters. Daarna zijn de toestellen wereldwijd verkrijgbaar.

"Deze introductie onderstreept de inzet van LG om een brede keuze te bieden voor verschillende typen klanten", zegt dr. Skott Ahn, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Onze samenwerking met Microsoft ligt in het verlengde van onze strategie om klanten het beste in zowel hard- als software te bieden."

"Dankzij bekende software als Microsoft Outlook, Windows Media Player en Windows Live zijn de nieuwe smartphones te gebruiken met dezelfde vertrouwdheid als de software die normaal op pc’s draait", zegt Todd Peters, Corporate Vice-President van Microsoft Corp. "Het LG-portfolio van stijlvol vormgegeven Windows-smartphones biedt mensen de mogelijkheid om te kiezen voor een model dat het beste past bij hun stijl en budget."