Salesforce lanceert Trailhead app voor praktijkgericht leren

Salesforce brengt een nieuwe app uit die het makkelijker maakt om aan de slag te gaan met Trailhead Playground. Deze gratis Salesforce leeromgeving laat gebruikers mogelijkheden testen die ze later kunnen toepassen op het Salesforce 360 platform.

Trailhead Playground is een sandbox voor developers, admins en andere Salesforce-gebruikers, zoals vertegenwoordigers. Het is onderdeel van Trailhead, een platform van Salesforce gericht op online leren. De nieuwe Trailhead Playground Starter app haalt wat van de frictie weg voor gebruikers die willen beginnen met Playground. Dit is vooral zinvol voor gebruikers die Salesforce nog niet goed kennen. 

“We geloven dat ergens in de praktijk mee aan de slag gaan, de beste manier is om te leren, vooral voor een product zoals Salesforce”, vertelt Sandeep Bhanot, SVP van Trailhead Product bij Salesfoce tijdens een interview aan ZDNet. “Werkgevers zoeken altijd naar praktijkervaring. Als ze iemand willen aannemen met Salesforce-vaardigheden, willen ze zeker zijn dat diegene meer dan alleen theoretische kennis heeft.”

Groeiende markt

Salesforce lanceerde Trailhead ongeveer vijf jaar geleden om werknemers bekend te maken met admin- en developer-vaardigheden. Deze vaardigheden zijn nodig voor banen in de zogenaamde ‘Salesforce economie’. Met dat laatste worden de 4.2 miljoen banen bedoeld die de CRM-gigant en zijn ecosysteem aan partners en klanten naar verwachting gaan creëren tussen 2019 en 2024. 

Tegen het einde van vorig jaar, had Trailhead ruim 1.8 miljoen gebruikers, laat Salesforce weten. Sandeep Bhanot geeft aan dat zo goed als alle gebruikers ook gebruik maken van Trailhead Playground. 

Toegang tot de nieuwe app

De nieuwe Starter app is toegankelijk voor gebruikers via de Salesforce App Launcher. Wanneer je een nieuwe Trailhead Playground creëert, opent deze vanaf nu automatisch in de Starter app. Als je een nieuwe playground omgeving lanceert, laat de app je een korte video zien om je te helpen oriënteren in de nieuwe omgeving en best practices te delen.

Dankzij de nieuwe app wordt het voortaan makkelijker om AppExchange apps en pakketten in je Playground te installeren. Je kunt dit doen door het ID-nummer van de app of het pakket te kopiëren en vervolgens te plakken in Playground starter. Ten slotte, maakt de app het makkelijker om logingegevens te beheren.