1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Deze maand zou MSI zijn eerste AM3-moederbord met SLI-ondersteuning uitbrengen. Het betreft hier de NF750-G55, welke al voor een prijs van onder de honderd euro van eigenaar wisselt.

De NF750-G55 is gebaseerd op de nForce 750a-chipset van NVIDIA. Het moederbord biedt ondersteuning voor het AM3-socket en heeft ook vier DDR3-sloten voor modules tot en met een frequentie van 1800 MHz aan boord. Er zijn twee PCI-e 2.0 16x-sloten aanwezig die in een ‘8x modus’ overgaan, wanneer men besluit om ook SLI te draaien. Deze chipset biedt tevens ondersteuning voor Hybrid-SLI. Daarnaast is er ook nog een geïntegreerde videokaart aanwezig die vergelijkbaar is met de NVIDIA GeForce 8300. Deze IGP biedt ondersteuning voor DirectX 10 en heeft een D-sub-, HDMI- en DVI-D-uitgang standaard ingebouwd.

Het moederbord heeft verder vijf SATA-poorten, één eSATA-slot, twee PCI-e x1-sloten, één PCI-slot, Gbit-LAN en 7.1 audio. MSI heeft ook zijn Active Phase Switching-optie toegevoegd voor een lager energieverbruik en ook is er een Easy OC-knop aanwezig, waarmee het overklokken makkelijker zou moeten gaan. Over ongeveer twee tot drie weken komt het moederbord, tegen een prijs van ongeveer honderd euro, in de schappen te liggen.