2min

Tags in dit artikel

, , ,

eBay heeft contentsharingservice StumbleUpon alweer verkocht. Twee jaar nadat het bedrijf de dienst kocht heeft het het alweer van de hand gedaan aan een aantal investeerders, waaronder de oprichters van StumbleUpon.

StumbleUpon is een dienst waarvan de gebruikers onderling websites en andere content op internet met elkaar kunnen delen. Ook is het mogelijk om bepaalde voorkeuren op te geven, waarna StumbleUpon op basis daarvan relevante content kan aanbevelen. De dienst won na de oprichting al snel aan populariteit en dat wekte ook de interesse van veilingsite eBay. In mei 2007 werd de dienst dan ook overgenomen door eBay.

Onder de hoede van eBay groeide het aantal geregistreerde leden van StumbleUpon wel flink, maar het aantal bezoekers nam tussen juli 2007 en juli 2008 af van 4,4 miljoen naar 1,3 miljoen. Recentelijk liet eBay CEO John Donahoe zich nog ontvallen dat de dienst eigenlijk niet meer in de strategie van het bedrijf pastte. "We willen geen synergie tussen onderdelen forceren", aldus Donahoe. Hij erkende eerder ook dat ook Skype niet meer echt in het bedrijfsmodel van eBay past en dat wakkert de geruchten aan dat ook deze VoIP-dienst binnenkort weer zelfstandig gaat worden.

Eerder werd bekend dat de oprichters van Skype investeerders aan het zoeken zijn om de dienst weer terug te kopen van eBay. De oprichters van StumbleUpon hebben hun geesteskind in ieder geval weer terug, zij wisten een aantal investeerders achter zich te krijgen. Wat er betaald is voor StumbleUpon is niet bekend gemaakt door de betrokken partijen.