Citrix maakt Workspace beschikbaar op Google Cloud

Citrix kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Workspace op Google Cloud. De oplossing geeft universele toegang tot G Suite en laat toe om microapps te bouwen voor G Suite-tools, die veelvoorkomende taken automatiseren.

Citrix Workspace is een uniforme, veilige en intelligente omgeving, die de werkervaring verbetert door ondersteunende activiteiten zoveel mogelijk te begeleiden en automatiseren, zodat werknemers zich op waardecreatie kunnen concentreren.

“Werknemers willen op het werk niet meer worden afgeleid door technologie. Ze willen dat het ze helpt hun werk zo goed mogelijk te doen”, zegt Calvin Hsu, vice-president Product Marketing bij Citrix. “Workspace maakt een einde aan de digitale ruis waark werknemers gefrustreerd van raken en stelt ze in staat zich te concentreren op het werk waarvoor ze zijn aangenomen.”

De beschikbaarheid van Citrix Workspace op Google Cloud biedt single sign-on, multifactorauthenticatie, geavanceerd security- en webfilterbeleid, end-to-end visibiliteit en analytics voor G Suite. Vanaf volgend jaar kunnen gebruikers ook naadloos authenticeren met G Suite-gegevens voor eenvoudige, veilige toegang tot de apps en informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen, overal en op elk apparaat.

Microapps

Met de laatste release van Citrix Workspace kunnen Google Cloud-gebruikers de G Suite-tools bovendien opnemen in een intelligente work feed. Dankzij microapps kunnen veelvoorkomende taken worden geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het inboeken van bedrijfsmiddelen of het toesturen van uitnodigingen en herinneringen aan nieuwe teamleden.

Door gebruik te maken van Google Cloud Anthos kunnen organisaties bovendien microservices-applicateis bouwen die ze overal kunnen draaien in hybride of multi-cloudomgevingen. Dankzij de validatie van Citrix ADC voor Anthos, kunnen klanten Citrix ADC’s, waaronder MPX, VPX en CPX, probleemloos integreren in Anthos.

Citrix Virtual Apps and Desktops Machine Creation Service (MCS) geeft IT ten slotte de mogelijkheid om snel en efficiënt op Windows gebaseerde Citrix-workloads op grote schaal uit te rollen op de Google Cloud.