Google Cloud wapent zich met rist nieuwe security-integraties

Google heeft een resem nieuwe integraties aangekondigd tussen zijn cloudplatform en populaire cybersecuritytoepassingen, die enterprise-klanten beter moeten wapenen tegen hackpogingen.

Google doet de verschillende integraties en samenwerkingen uit de doeken in een blogpost.

“We begrijpen dat veel klanten speciale tools en strategische relaties hebben met toonaangevende beveiligingsleveranciers. We willen je tegemoet komen waar je al bent, zodat je jouw investeringen kan behouden en kan profiteren van functionaliteit die je op andere clouds niet kan krijgen”, schrijven Corporate VP Kevin Ichhpurani en VP Sunil Potti.

Endpointbeveiliging

Op vlak van endpointbeveiliging brengt McAfee zijn MVISION Cloud for Containers-dienst naar de Google Cloud. Zoals de naam doet vermoeden, helpt deze tool om workloads in containers beter te beschermen.

Verder krijgen gebruikers toegang tot een aantal tools uit McAfee’s Endpoint Protection-suite, waarmee voortaan ook Windows- en Linux-vm’s in Google Cloud kunnen worden beschermd. Al deze oplossingen worden beschikbaar gemaakt via de Google Cloud Marketplace.

Identity management

Google kijkt ook naar identity management en maakt de toolkit van ForgeRock voor toegangsbeheer tot applicaties beschikbaar op zijn platform. Klanten die gebruik maken van Active Directory kunnen dan weer de tools van Semperis of STEALTHbits Technologies activeren om risico’s zoals insider threats te beperken.

Google Cloud steunt voortaan ook op data van Palo Alto en Tanium voor threat intelligence, zodat bedrijven een beter beeld krijgen van de mogelijke risico’s waar ze aan worden blootgesteld. De data van Palo Alto’s Autofocus-dienst wordt beschikbaar gemaakt via Event Threat Detection in Google Cloud, terwijl de telemetrie van Tanium in Backstory wordt gevoed.

Partneroplossingen

Naast deze security-integraties kondigde Google ook aan dat Citrix Workplace voortaan op Google Cloud kan worden geïmplementeerd. Fortinet brengt dan weer zijn webapplicatiefirewall FortiWeb Cloud naar het Google Cloud Platform.

Tot slot verbreedt Google ook de samenwerking met consultingpartners. Onder meer IBM, Deloitte en Wipro kondigen aan dat ze hun aanbod van securitydiensten uitbreiden naar Google Cloud-klanten.