2min

Tags in dit artikel

,

NthCode, een bedrijf gespecialiseerd in embedded Linux-ontwikkeling, komt met een nieuwe opensource-mediaspeler voor DVD-spelers, TV’s en andere Linux-gebaseerde apparaten.

De NthCode Player, zoals de mediaspeler heet, zoekt automatisch via een media crawler op het lokale netwerk naar audio en video in gedeelde folders op Windows, Mac of UNIX PC’s en maakt een catalogus van alle beschikbare media. De speler is in staat om via een browser toegang te geven tot media, hiervoor heeft NthCode gebruik gemaakt van de open source WebKit HTML-renderer. Naast traditionele kanalen zoals lokale media en het web biedt de speler ook BitTorrent- en RSS-feeds.

Volgens het bedrijf ondersteund de nieuwe speler bijna elk media-formaat dat vaak gebruikt wordt en stelt gebruikers in staat om media te vinden, te streamen en te downloaden van internet via BitTorrent- en RSS-feeds. De speler is tevens gemaakt met de embedded markt op het oog: "We hebben onze ervaring met embedded Linux software ingezet om NthCode Player vanaf de grond op efficient en robust te laten draaien met de beperkte snelheid en geheugen die huidige consumentenelektronica biedt", aldus Peter McDermott, NthCode’s oprichter en CEO.

NthCode Player

Mogelijkheden

Volgens het bedrijf zijn de volgende mogelijkheden terug te vinden in de embedded-mediaspeler:

  • Zero Configuration, ook bekend als ZeroConf, Avahi en Bonjour, voor het automatisch verbinden met thuis-netwerken.
  • Media crawler voor het vinden, indexeren en organiseren van muziek in video’s die zijn gevonden in het lokale netwerk.
  • Automatische content updates.
  • Ondersteund het streamen van media zodat een download niet nodig is.
  • Streaming van 1080p HD-video’s.
  • WebKit-gebaseerde browser om media te vinden, streamen en downloaden.
  • Geïntegreerde RSS-reader met ondersteuning voor podcasts en video-kanalen.
  • Geïntegreerde downloader met ondersteuning voor HTTP en BitTorrent.
  • Ondersteuning voor H264, MPEG4, WMV en Flash Video (FLV) in verscheidene containers, waaronder AVI, ASF, Ogg, MKV, MP4 en QuickTime.

Beschikbaarheid

De opensource-mediaspeler is nog niet beschikbaar maar het bedrijf werkt nog hard aan de ontwikkeling. Een verwachte uitgiftedatum is nog niet bekend.