Combi Storage Gateway en DataSync verbindt on-premises en cloud

De combinatie van Storage Gateway en datatransferservice DataSync helpt hybride cloudtoegangs- en overdrachtsproblemen oplossen. Het helpt on-prem en de cloud met elkaar te verbinden. 

Dat stelt Asa Kalavade, algemeen directeur van hybride en data transfer services bij Amazon Web Services (AWS). “We hebben klanten in verschillende stadia van hun reis naar de cloud. Maar ze hebben nog steeds toegang tot de cloud nodig vanuit hub lokale omgeving”, aldus Kalavade.

Storage Gateway

Steeds meer organisaties kiezen voor een hybride model voor gegevensbeheer. De private en publieke cloud combineren met bestaande on-premises infrastructuur is dan misschien wel een praktische aanpak, maar het introduceert ook een nieuw probleem, aldus Silicon Angle. Want hoe krijg je toegang tot data en hoe verplaats je deze eenvoudig en veilig tussen de verschillende locaties? 

Volgens Kalavade ligt de oplossing in de combinatie van Storage Gateway met datatransferservice DataSync: ”Het brede charter voor deze services is om klanten in staat te stellen AWS Storage on-premises te gebruiken. Storage Gateway biedt onbeperkte toegang met lage latentie tot cloudopslag vanop de locale servers. Dat stelt klanten in staat om on-prem workloads uit te voeren, terwijl ze gewoon gebruik kunnen blijven maken van opslag in de cloud.” Door DataSync toe te voegen, kunnen klanten data heen en weer verplaatsen tussen on-prem en de cloud. Kalavade omschrijft het als ‘werkbelastingen die replicatie, migratie of voortdurende gegevensoverdrachten met zich meebrengen’.  

VMware-omgeving

Nu gebruiken tienduizenden AWS-klanten Gateway en DataSync al voor bedrijfskritische werklasten. Denk dan aan data back-up, archiveren of als cloud-backed opslag ter vervanging van on-premise opslag. Door een hoge beschikbaarheid van Storage Gateway wordt de mogelijkheid geboden om ononderbroken workloads uit te voeren, door een zeer beschikbare Gateway in een VMware-omgeving aan te bieden. Met deze oplossing komt AWS tegemoet aan de behoeften van VMware-klanten, die workloads uitvoeren die geen downtime kunnen verdragen. 

“Workloads kunnen blijven werken, zelfs als een van de Gateways uitvalt. Als ze een hardwarefout, een netwerkgebeurtenis of softwarefout hebben, zoals dat de gedeelde bestanden niet meer beschikbaar zijn, wordt de gateway automatisch opnieuw gestart. De werkbelastingen blijven hierdoor ononderbroken blijven”, aldus Kalavade. 

Bron: AWS, AWS Storage Day 2019