Nvidia stopt supercomputer in cloud via Microsoft Azure

Microsoft biedt via Azure Nvidia’s NDv2-systeem aan: een schaalbare supercomputer met gpu-acceleratie. Het aanbod moet het eerste in zijn soort zijn.

Op SC19 in Denver kondigen Microsoft en Nvidia de beschikbaarheid van een schaalbare supercomputer in de Azure-cloud aan. De NDv2 is een HPC-systeem met gpu-acceleratie dat in verschillende maten beschikbaar is. De cloudsupercomputer is configureerbaar met tot 800 Nvidia V100 Tensor Core-gpu’s, verbonden via een Mellanox Infiniband-interconnect. De setup heeft zo meer weg van een klassieke supercomputer dan van een server.

Democratisering van HPC-workloads

Onderzoekers kunnen desgewenst verschillende NDv2-clusters combineren tot één geheel om zo snel erg geavanceerde workloads uit te voeren. Tijdens de aankondiging geven Nvidia en Microsoft de training van BERT als voorbeeld. Dat is een conversationeel AI-model. Door 64 NDv2-clusers te combineren, was die klus op drie uur geklaard. Dergelijke resultaten waren tot voorkort weggelegd voor grote organisaties met toegang tot gespecialiseerde hardware. Nvidia gaat er prat op dat AI-HPC-werk dankzij het nieuwe aanbod wordt gedemocratiseerd.

De NDv2-hardware kan overweg met alle traditionele HPC-toepassingen, van AI-training tot moleculaire simulaties voor bijvoorbeeld geneeskunde, of aerodynamische simulaties voor ingenieurs.

Prijs en beschikbaarheid

De NDv2-instances op Azure zijn momenteel als preview beschikbaar in een handvol regio’s, waaronder West Europa. Een bescheiden systeem dat acht Nvidia V100 gpu’s combineert met 40 Xeon Platinum 8168-rekenkernen, 672 GB aan RAM en 2,9 TB aan tijdelijke opslag kost je 27,526 dollar per uur. Met dat specifieke systeem kan je vanaf vandaag aan de slag.