Google maakt migratie VMware-workloads naar zijn cloud eenvoudiger

Google heeft de Amerikaanse start-up CloudSimple overgenomen. Die heeft een softwareplatform ontwikkeld waarmee bedrijven eenvoudiger hun VMware-workloads van on-premises naar de cloud kunnen verhuizen.

De software van CloudSimple maakt het mogelijk om de vSphere-hypervisor van VMware en andere virtualisatietools op Google Cloud te implementeren. Daardoor kunnen organisaties hun on-premises workloads naar de cloud verhuizen zonder eerst grote architecturale veranderingen uit te moeten voeren.

Minder inspanning

Google hoopt met de overname meer bedrijven aan te moedigen om hun applicaties naar zijn cloud te verhuizen, doordat de kosten en inspanningen voor zo’n migratie met de technologie van CloudSimple worden verlaagd.

“Veel ondernemingen gebruiken VMware in hun on-premises omgevingen om verschillende workloads uit te voeren: zakelijke applicaties zoals ERP en CRM; databases zoals Oracle en SQL Server; ontwikkel- en testomgevingen”, zegt Rich Sanzi, vice-president Engineering bij Google Cloud in een blogpost.

“Met CloudSimple kunnen onze klanten hun VMware-workloads van lokale datacenters rechtstreeks naar Google Cloud VMware Solution van CloudSimple migreren, terwijl ze ook nieuwe VMware-workloads naar wens kunnen maken.”

Microsoft Azure

De technologie van CloudSimple werkt vandaag ook met Microsoft Azure. Het is niet duidelijk of die ondersteuning ook na de overname door Google zal worden verdergezet. Google is zich alleszins bewust van het belang en de voordelen van Google Cloud, zoals blijkt uit de lancering van Google Anthos eerder dit jaar.

Google maakte niet bekend hoeveel het betaalt voor CloudSimple. De start-up stelt vandaag zo’n 77 werknemers te werk en kon in 2016 rekenen op een investering van Microsoft voor zijn opstart.