HPE ingegreert SimpliVity met InfoSight en StoreOnce

HPE integreert InfoSight en StoreOnce in zijn SimpliVity-aanbod. Het hyperconverged-platform van de hardware-specialist krijgt zo automatisering en voorspellende capaciteiten mee. Dat moet het management van complexe infrastructuur veel eenvoudiger maken.

Ook HPE probeert met zijn aanbod in te spelen op de economische realiteit: er is te weinig IT-talent beschikbaar, zodat automatisering repetitieve taken moet overnemen. Op die achtergrond introduceert HPE twee nieuwe verbeteringen voor zijn hyperconverged infrastructuurplatform SimpliVity. Het HCI-platform wordt uitgebreid met InfoSight en StoreOnce.

InfoSight

De InfoSight-integratie brengt overzicht, automatisering en intelligentie naar het HCI-aanbod. InfoSight kwam als product onder de HPE-vlag terecht na de overname van Nimble Storage in 2017. Het product zorgt voor een overzichtelijk beheer van de hele hyperconverged infrastructuur aan de hand van wat HPE AI noemt. InfoSight analyseert relevante telemetrie van infrastructuur van de hele onderneming, of het nu om een enkel on premises-datacenter gaat dan wel een verspreid geheel met verschillende (edge)-locaties.

Via InfoSight houden administrators het overzicht over de staat van de infrastructuur. Het systeem moet in principe eventuele problemen ontdekken voor ze zich voordoen. Wordt er een probleem ontdekt, dan probeert de software het autonoom op te lossen. Opslagbeheer is een duidelijk voorbeeld. InfoSight kan voorspellen waar capaciteit wordt gebruikt en hoe. Door de evolutie van dat gebruik te monitoren krijgt IT een waarschuwing wanneer een opslagtekort dreigt, voor de infrastructuur echt in de problemen komt. Ook voor prestaties biedt InfoSight automatische inzichten. Denk aan RAM- of cpu-gebruik.

Concurrentie met Nutanix

In een persbericht schildert HPE de integratie van Insight met Simplivity af als een baanbrekende innovatie. Hoewel het wel degelijk om een flinke verbetering van HPE’s HCI-aanbod gaat, zien we de vernieuwing toch niet als uniek. Het Nutanix-platform biedt immers gelijkaardige capaciteiten. Nutanix en HPE gingen eerder dit jaar bovendien samen in zee. HPE biedt Nutanix aan via zijn Greenlake-aanbod, terwijl Nutanix HPE-servers met eigen software via het kanaal naar voren schuift.

Opslagbeheer

Unieker is de verdere integratie met StoreOnce. StoreOnce is HPE’s geautomatiseerde back-up-oplossing. StoreOnce zal voortaan data van SimpliVity HCI beschermen. HPE zorgde niet gewoon voor back-ups van HCI VDI-omgevingen, maar bouwde app-aware-bescherming in met snelle recoverytools voor wanneer er toch iets misloopt. De oplossing onderscheidt zich volgens de fabrikant van de concurrentie door geavanceerde compressie, deduplicatie en optimalisatie. Dat moet voor een rechtstreekse besparing zorgen voor de klant en staat vanuit een praktisch standpunt in voor een betere mobiliteit van virtuele machines.

Met de integratie van StoreOnce en InfoSight krijgt SimpliVity plots een heleboel capaciteiten bij. HPE ambieert duidelijk om een 360°-oplossing te bieden voor zijn hyperconverged-klanten. De automatisering van het beheer van de complexe infrastructuur is daarbij de sleutel, aangezien die IT-personeel vrij maakt om ook effectief nuttige taken uit te voeren die een meerwaarde bieden in de plaats van louter alles online te houden.