1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek van Evans Data Corp blijkt dat ontwikkelaars meer aandacht aan Windows XP en Linux besteden dan aan Windows Vista. Ongeveer vijftig procent schrijft zijn applicatie nog voornamelijk voor XP.

Evans Data Corp baseert de conclusies op een onderzoek van twee jaar onder softwareontwikkelaars in de Verenigde Staten. De belangstelling voor Windows XP is opmerkelijk groot, dit besturingssysteem wordt immers na dertig juni niet meer geleverd.

Ongeveer acht procent van alle ontwikkelaars werkt aan Windows Vista-applicaties. Dertien procent werkt aan opensourcesoftware, wat dus zou betekenen dat Linux populairder is dan Windows Vista.

Men verwacht wel dat Windows Vista steeds populairder gaat worden, nog voor 2009 zal Vista naar verwachting het belangrijkste platform voor 24 procent van de ontwikkelaars zijn. Opensource neemt ook langzaam in populariteit toe en zal voor 2009 ongeveer vijftien procent ‘aandeel’ in handen hebben. Windows XP blijft met 29 procent op gelijke hoogte, zo is de verwachting.