Qualcomm ontwikkelt chips voor Microsofts Azure Sphere IoT-platform

Qualcomm gaat chips ontwikkelen voor Microsofts IoT-platform Azure Sphere. Dat maakte de chipfabrikant bekend tijdens zijn 5G Summit in het Spaanse Barcelona.

Roanne Sones, Corporate Vice President bij Microsoft, vertelde op het podium van de bijeenkomst dat de nieuwe chips end-to-end met Azure werken en zich richten op het samenbrengen van connectiviteit en security in IoT-toestellen, zo schrijft ZDNet.

Azure Sphere omvat een besturingssysteem, hardware en clouddienst voor de bescherming van IoT-apparaten. Volgens Sones kwam vanuit klanten evenwel ook de vraag naar mobiele connectiviteit, waardoor Microsoft besloot om naar Qualcomm te stappen. Beide bedrijven werkten ook al samen aan de SQ1 ARM-chip in de nieuwe Surface Pro X van Microsoft.

De nieuwe Azure Sphere-chipset moet nieuwe scenario’s ontsluiten voor rekenwerk in de edge en voorziet security op hardware-niveau. Hij wordt uit de doos voorgeconfigureerd met Azure Sphere en kan verbinding maken met Azure Sphere-beveiligingsdiensten in de cloud.

“De oplossing draagt ​​bij aan de robuuste, op hardware gebaseerde beveiliging van Qualcomm, zodat fabrikanten gemakkelijk veilige oplossingen kunnen maken en apparaten in de loop van de tijd up-to-date kunnen houden met meer dan tien jaar beveiligings- en OS-updates, die door Microsoft rechtstreeks op elk apparaat worden geleverd”, besluiten de bedrijven.