1 min

Tags in dit artikel

, ,

De pilot die gehouden is om jongeren via SMS in te lichten over HIV/Aids heeft goed gewerkt. De organisatoren van de pilot zijn zeer tevreden met het resultaat.

In Afrika, ten zuiden van de Sahara, is SMS een steeds populairder communicatiemiddel. Tegelijkertijd is de kennis over HIV/Aids bijzonder laag, daarom werden deze twee factoren gecombineerd. Text to Change heeft daarom informatie over HIV/Aids over SMS gelanceerd.

Men kreeg vervolgens drie meerkeuze-vragen voorgelegd welke beantwoord diende te worden. De quiz moet ervoor zorgen dat jongeren zich meer bewust worden van de gevaren van HIV/Aids. Anderzijds hoopt de organisatie op een positieve invloed op het aantal testen dat wordt afgenomen.

De quiz kende allerlei prijzen die te winnen vielen. Zo was er beltegoed te winnen en diverse mobiele telefoons. Dit werd mede mogelijk gemaakt door MSD, dat het project in Uganda ondersteund. Buiten het feit dat de jongeren ingelicht worden zorgt de quiz voor waardevolle resultaten, zodat hiv-preventie nog beter uitgewerkt kan worden.