2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ondanks een briefwisseling dit weekend, waarin Steve Ballmer van Microsoft aangaf dat het niet verder wil onderhandelen over een overname van Yahoo door Microsoft, zet Jerry Yang, CEO van Yahoo, de deur nog op een kier voor Microsoft om alsnog tot overeenstemming te komen.

In een interview met persbureau Reuters liet Yang weten dat het nog steeds open staat als het gaat om een overname en dat hij gemengde gevoelens heeft over de gebeurtenissen dit weekend. Investeerders lieten duidelijk hun ongenoegen merken en aandelen daalden zo’n vijftien procent.

"Beide partijen waren in onderhandeling om tot overeenstemming te komen en ineens liep Microsoft weg", aldus Yang, de 39-jarige oprichter van internet-pionier Yahoo!

Op de vraag of de deur nog steeds op een kier stond, reageerde Yang positief: "Als ze iets nieuws te vertellen hebben dan wel, ik ben meer dan bereid te luisteren naar wat ze te zeggen hebben".

Na drie maanden onderhandelen verhoogde Microsoft het bod op Yahoo tot 33 dollar per aandeel, dit was twee dollar hoger dan het eerste bod. In totaal zou dit bod een waarde hebben van 47,5 miljard dollar.

Yang echter wilde 37 dollar per aandeel ontvangen. Volgens hem reflecteerde dit verbeterde bod niet de waarde van het bedrijf. Microsoft hoopte door deze overname betere kansen te hebben op de online advertentiemarkt, een markt gedomineerd door rivaal Google.

De twee grootste aandeelhouders van Yahoo waren allerminst te spreken over de houding van Yang. Zij waren al bereid hun aandelen te verkopen voor 34 dollar per aandeel, een stuk lager dan waar Yang op uit was.