HPE biedt Nutanix aan via Greenlake

HPE gaat Nutanix aanbieden als onderdeel van het Greenlake-portfolio. “HPE wil klanten steeds zoveel mogelijk vrije keuze geven”, aldus Craig Routledge, VP bij HPE, tijdens het Nutanix Next-event in Kopenhagen. De optie om Nutanix te kiezen binnen een Greenlake-context is daar een essentieel onderdeel van.

Greenlake is HPE’s on premises-aanbod as a service. Klanten kunnen met andere woorden intekenen op een soort cloudmodel waarbij HPE de hardware van een privaat datacenter uitbouwt naar de noden van een organisatie in kwestie. We gingen eerder al verder in detail over wat HPE Greenlake precies is.

Binnenkort kunnen klanten Greenlake combineren met software van Nutanix. De hele Nutanix-ervaring wordt met andere woorden as a service verdeeld via HPE. Het aanbod zal in de loop van volgende maand live gaan.

Opvallende samenwerking

De samenwerking is opmerkelijk aangezien HPE eigen software heeft die in essentie concurreert met het aanbod van Nutanix. HPE SimpliVity biedt immers ook hyperconverged-management. Nutanix en HPE startten hun samenwerking maanden geleden al. In een eerste incarnatie betekende dat vooral dat Nutanix HPE-hardware met Nutanix-software verdeelde. Momenteel is het aanbod van Proliant-servers met Nutanix-software al vrij uitgebreid. In de nabije toekomst wordt dat portfolio nog uitgebreid met een gpu-gebaseerd toestel.

Ook dat aspect van de samenwerking was opmerkelijk, aangezien Nutanix zelf concurrerende hardware in de markt zet. Nutanix evolueert echter steeds meer naar een subscriptie-gebaseerde softwarespecialist. Het belang van hardware daalt, wat samenwerkingen met partners als HPE mogelijk maakt.