1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mitsubishi heeft gisteren aangekondigd dat het gaat stoppen met de verkoop en productie van mobiele telefoons. Als reden wordt aangegeven dat de Japanse markt verzadigd is, aldus het bedrijf in een verklaring.

De markt voor mobiele handsets kent al een tijdje een dalende verkoop, en er is geen vooruitzicht voor enige verbetering.

Momenteel heeft Mitsubishi een relatief klein aandeel op de Japanse markt, waarop per jaar 50 miljoen telefoons verkocht worden. Daarvan verkoopt Mitsubishi er 2,1 miljoen met een totale waarde van 970 miljoen dollar in het huidige fiscale jaar.

Het bedrijf heeft gezegd dat het niet van plan is om de 600 medewerkers, die bij deze divisie werken, te ontslaan maar ze toe te wijzen aan andere afdelingen binnen de organisatie.

Tevens komt dit bericht als zoveelste in een reeks van Japanse bedrijven die hun verwachtingen aanpassen als gevolg van een recessie op de Amerikaanse markt. Niet lang geleden kondigde Sanyo al aan dat het al hun mobiele telefoon activiteiten verkocht aan Kyocera en beter bekend is de opgave van Toshiba in de HD DVD-strijd.