Microsoft maakt extra beveiligde OneDrive-kluis breed beschikbaar

Microsoft kondigt de algemene beschikbaarheid van OneDrive Personal Vault aan. De persoonlijke kluis voorziet gevoelige bestanden van een extra beschermingslaag via tweestapsverificatie.

OndeDrive Personal Vault werd deze zomer voorgesteld en in de eerste markten gelanceerd. Nu heeft Microsoft de functie wereldwijd beschikbaar gemaakt.

De Personal Vault is onderdeel van de consumentenversie van OneDrive en beschermt je bestanden via tweestapsverificatie. Voor je toegang krijgt, wordt je identiteit extra geverifieerd via een pincode, vingerafdruk, gezichtherkenning of een tijdelijke code.

Na een periode van inactiviteit (standaard 3 minuten op mobiel en 20 minuten op desktop of web) wordt de Personal Vault automatisch afgesloten en moet je jezelf opnieuw identificeren om weer toegang te krijgen. Wanneer je de webversie van OneDrive op een onbekende pc gebruikt, worden bestanden in de kluis niet gecachet in de browser.

OneDrive Personal Vault

Gevoelige bestanden

Microsoft beschouwt de kluis als een veilige locatie om bijvoorbeeld digitale kopieën van je identiteitskaart, reispas, verzekeringsdocumenten of andere gevoelige bestanden te bewaren. Wie zijn persoonlijke OneDrive (tegen beter weten in) gebruikt om bedrijfsdocumenten in de cloud op te slaan, doet er goed aan om ook daarvoor de Personal Vault in te schakelen.

Om de Personal Vault te activeren ga je op zoek naar het kluis-icoontje in OneDrive. Wie de gratis versie of het basisplan (100 GB) van OneDrive gebruikt, kan maximaal 3 bestanden in de kluis bewaren. Office 365-gebruikers kunnen – binnen de grenzen van hun opslaglimiet – een onbeperkt aantal bestanden opslaan.