Microsoft geeft Intune voor Android Enterprise-apparaten vrij

Microsoft maakt Intune-ondersteuning voor Android Enterprise-apparaten algemeen beschikbaar. Bedrijven die Android-apparaten bij werknemers inzetten, krijgen daardoor meer controle over de mogelijkheden en ervaringen die Android-telefoons bieden.

Microsoft Intune is een cloudgebaseerde beheeroplossing van Microsoft, die zorgt voor beheer van mobiele apparaten en besturingssystemen. Bedrijven kunnen Intune vanaf nu gebruiken om bijvoorbeeld verplichte apps te installeren of een startscherm in te stellen, aldus Neowin. 

Intune ondersteunt multi-factor authenticatiebeleid op volledig beheerde apparaten. Het laat bedrijven certificaten, resource access policies, wifi, e-mail of vpn-profielen naar apparaten pushen. Dit stelt bedrijven in staat zelf te bepalen hoe bronnen op een apparaat worden benaderd, inclusief het soort authenticatie dat vereist is om ze te gebruiken.

Bovendien kunnen bedrijven hun gebruikers verplichten een pincode in te stellen om het apparaat te beschermen. Daarnaast kan je ook een lijst met vereiste apps instellen die automatisch kan worden gedownload tijdens het installatieproces en gebruikers vragen zich aan te melden bij Azure Active Directory. Dat laatste is om te controleren of het bedrijfsbeleid is gehandhaafd.

Apps van onbetrouwbare bronnen

Verder is het niet langer nodig om ‘apps installeren van onbekende bronnenin te schakelen. De Managed Play Store kan worden gebruikt om werknemers toegang te geven tot vereiste apps. Optioneel kan gebruikers toegang worden verleend tot de openbare Play Store, waardoor ze hun eigen persoonlijke apps kunnen installeren. Door via Intune systeem-apps op volledig beheerde apparaten in- of uit te schakelen, kan worden geregeld dat gebruikers alleen maar toegang hebben tot de apps die het bedrijf nodig heeft.

Intune ondersteunt verder nog compliance policies, zoals het afdwingen van PIN-complexiteitsvereisten en het opgeven van drempels voor dreigingsniveaus. Andere functies zijn onder meer OEM-configuratie-ondersteuning, een nieuwe lichtgewicht Intune-app om gebruikers te helpen de naleving van hun apparaat met bedrijfsvereisten te beheren en integratie met Microsoft Launcher. Hiermee kunnen bedrijven aangepaste startscherm-indelingen implementeren sinds versie 5.8.

Verder ondersteunt Intune ook enkele implementatietechnologieën voor Android Enterprise-apparaten op Android 6.0 en hoger, waaronder Knox Mobile Enrollment, NFC, QR Code, Token Entry en Zero Touch Enrollment.

 

Gerelateerd: Adobe integreert Microsoft Intune met Acrobat Reader